Вхід | Реєстрація

Телеграфного зв’язку в Кобеляках вже немає

Телеграфного зв’язку в Кобеляках вже немає

Якщо сто років тому більшовики, беручи владу у свої руки, починали із захоплення телеграфу, то зараз необхідність у цьому відпала. Через зникнення самої телеграми, як явища. Про це та про інші новини «Укртелекому» читайте нижче.

До редакції звернулася мешканка Кобеляк і розповіла про свою проблему, що виникла в процесі користування послугами Укртелекому. У свій час жінка відмовилася від звичайного телефонного зв’язку, водночас, залишивши за собою право на номер та лінію. Минув майже рік, її повідомили про існування боргу перед зв’язківцями. Почалося з’ясування відносин із працівниками «Укртелекому». Як виявилося, у аналогічні ситуації потрапляють десятки людей. Цю конфліктну ситуацію вдалося вирішити мирним шляхом, без судової тяганини та зайвого стресу. Але так буває далеко не завжди. Тому редакція «ЕХО» вирішила нагадати своїм читачам про деякі нюанси, які можуть виникнути в процесі користування стаціонарним телефоном (навіть після того, як ви прийняли рішення відмовитися від нього).

Пояснення з приводу питань, які виникають у користувачів, надав співробітник Укртелекому Олександр Пестременко.

Отже, якщо людина вирішила відмовитися від користування стаціонарним телефоном, вона повинна прийти в дирекцію філії, що її обслуговує, і написати відповідну заяву. Тут потрібно врахувати, що в разі відмови, користувач втрачає доступ до Інтернету та послуги з підключення будинку до сигналізації. Звичайно, лише якщо всі ці послуги надавалися через «Укртелеком».

Але це ще не все. Призупинення користування телефоном може тривати до року. Потім потрібно знову приходити до зв’язківців і писати нову заяву. За користувачем залишається право на номер та лінію (за це протягом усього періоду, на який написана відмова, людина має сплачувати 11 гривень у місяць).

Досить часто люди просто забувають про те, що писали заяву на рік і що необхідно платити 11 гривень щомісяця. Так сталося і у випадку, про який мова йшла вище. Тоді й виникає борг та конфліктна ситуація. Зв’язківці стверджують, що повідомляють користувачів про це письмово. Самі користувачі, як і жінка, яка звернулася до редакції, говорять, що не отримують ніяких повідомлень. Як перевірити достовірність слів тієї чи іншої сторони конфлікту, незрозуміло. Тому, мабуть, буде правильним, якщо користувач, тимчасово відмовляючись від стаціонарного телефонного зв’язку, сам зафіксує дату відмови і необхідність внесення оплати в сумі 11 гривень.

 

До Інтернету можна підключитись і не маючи стаціонарного телефону

Окрім того, як розповів Олександр Пестременко, зараз є можливість користуватися укртелекомівським Інтернетом і не маючи стаціонарного телефону. Це — так зване IP-з’єднання. Саме під’єднання коштує 61 гривню. Далі витрати будуть наступними: 10 гривень — абонплата і плата за інтернет-зв’язок. Для людей, які живуть у звичайних приватних будинках, укртелекомівський Інтернет коштує 145 гривень у місяць, для мешканців багатоквартирних будинків — 120 гривень.

Потрібно знати, що до кінця року триватиме акція, яка передбачає значні знижки за користування інтернет-зв’язком. Люди, які живуть у приватних будинках, перші шість місяців платять не 145, а 49,9 гривні у місяць, мешканці багатоквартирних будинків — не 120, а 11 гривень. На друге півріччя плата стає звичайною, тобто, зростає.

 

Три тарифні плани

Для користувачів стаціонарних телефонів в Укртелекому є три тарифні плани.

Перший (і найбільш розповсюджений) має назву «Базовий». Він становить для міста 68 гривень у місяць, для села — 63. До тарифу входить 500 хвилин розмов по Україні за місяць.

Тариф «Безлімітний» має вартість 73 гривні для міста і 67,99 для села. У нього включені 1000 хвилин розмов по Україні та 120 хвилин дзвінків на мобільні телефони.

Тариф «Простий». Його, в основному, обирають люди, які рідко користуються міжміським зв’язком. Його вартість — 52,62 та 47,62 у місяць. Якщо ж людина вирішила зателефонувати в інше місто або на мобільник, то вона платитиме відповідно 43 копійки та 1 гривню 20 копійок за хвилину розмови.

 

Телеграми вже не шлють, радіо ще слухають

Олександр Пестременко проінформував, що бажаючі послати звичайну телеграму вже не можуть отримати таку послугу. За словами Пестременка, у минулому році цією послугою скористалися лише три рази. Це були випадки, коли громадянам було потрібно задокументувати сам факт відправлення телеграми. Користувачами були адвокати та військовослужбовці. Через відсутність попиту «Укртелеком» відмовився від надання цієї послуги.

А ось дротовим радіо жителі Кобеляцького району ще користуються. Абонплата становить 20 гривень у місяць.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2018, 10:27 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації