Вхід | Реєстрація

Каратисти спортцентру «Дзансін» виборють першість в області

Каратисти спортцентру «Дзансін» виборють першість в області

На щорічних обласних змаганнях кобеляцькі спортсмени стали кращими серед усіх учасників.
Цими вихідними в Кременчуці відбувся Відкритий чемпіонат Полтавської області з годзю-рю карате, який був присвячений героям АТО. У змаганнях взяли участь 140 спортсменів із Горішніх Плавнів, Кобеляк, Вінниці, Львова, Полтави та Кременчука. Про перебіг турніру тижневику розповів тренер спортивного центру «Дзансін» Дмитро Тараненко:

— У цьому році змагання частково профінансували Полтавське обласне управління сім’ї, молоді і спорту та громадська організація «АТО-Майдан-Кременчук». Завдяки цьому, майже всі спортсмени, які відвідують наш центр у Кобеляках і Біликах, змогли виступити та продемонструвати свої вміння. На змаганнях кобеляцьку школу карате представляли 46 чоловік. Команда «Дзансін» була найчисельнішою. Майже кожен спортсмен здобув нагороду.

Каратисти змагались у розділах «шобу куміте» (неповний контакт), «ірікумі-дзю» (заборонені удари руками в голову), «ірікумі-го» (повний контакт, дозволені всі удари), «ката карате» і «ката кобудо» (демонстрація техніки рукопашного бою та володіння холодною зброєю). Головним суддею турніру був Сергій Калініченко, голова Полтавського обласного осередку Федерації окінавського годзю-рю карате-до і Рюкю кобудо Джундокан України.

Зі слів тренера, дуже вдало виступили дорослі спортсмени. У категорії 18+ кобеляцькі каратисти зібрали всі головні нагороди. Майже у всіх фінальних поєдинках змагались наші спортсмени.

— Особливо сподобались присутнім командні показові виступи Вадима Пивовара, Максима Войтенка, Олега Дудки і Олександра Шибка — говорить Дмитро Тараненко. — Видовищним був бій 18‑річного Романа Наливайка, який змагався в категорії 18+ до 55 кілограмів, проти Данила Грітченка з Горішніх Плавнів. Наш спортсмен здобув перемогу в цьому поєдинку по очках і отримав «золото». Узагалі, Роман переміг у всіх боях, зібравши п’ять золотих медалей і одну срібну. За це його нагородили грошовою премією та визнали кращим спортсменом у своїй категорії. Також Романа включили до збірної Полтавської області. Найбільше запам’ятався бій між кобелячанами Максимом Генею та Вадимом Рибалком, котрі виступали в категорії 14–15 років до 58 кілограмів. Від цього поєдинку не можливо було відірватись. Здавалося, що його дивились усі.

Високих результатів досягли юні спортсменки Марія Матяш, Юля Пашуткіна, Оксана і Женя Божко. Для Анастасії Сліпко змагання стали дебютними, та це не завадило дівчині вибороти чемпіонство в розділі «шобу куміте». Окремо Тараненко відзначив Олену Бовтрук. Ця жінка почала вивчати карате лише кілька місяців тому, але стала першою в категорії «ката кобудо».

— Як завжди вдало виступили Ярослав Усенко, Данило Стеценко та Ярослав Царичанський, — каже Дмитро. — Наймолодшим учасником чемпіонату став п’ятирічний Ігор Шарівський. Він здобув бронзову нагороду, виборовши її в старших за себе на кілька років суперників. Його брат Святослав завоював «золото». Усього в активі кобеляцької команди 39 золотих, 35 срібних і 26 бронзових медалей. Загальний показник наших каратистів — 326 балів. За це ми отримали перше місце серед команд. На другій сходинці спортсмени з Горішніх Плавнів, які заробили 152 бали.

Тренер зізнається, що всі учасники були вражені такими результатами «дзансінівців». А самі каратисти учергове продемонстрували високу техніку і чудові практичні навички. Від імені всієї команди Дмитро Тараненко подякував організаторам і спонсорам змагань та пообіцяв, що на цьому кобеляцькі каратисти не будуть зупинятись.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 квітня 2018, 11:11 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації