Вхід | Реєстрація

«Ця збірочка – «спасибі» людям, які наважилися всиновити дитину»

Сьогодні у прес-центрі Полтавської обласної ради відбулася презентація збірки радіоновел "Дванадцять щасливих історій" Вікторії Корнєвої, виданої за сприяння керівництва Полтавської обласної ради. У збірці – зворушливі розповіді про всиновлення дітей-сиріт. Автор Вікторія Корнєва розповіла, що книжечка розрахована на небайдужих людей, на яких «тиснуть проблеми сьогодення і яким хочеться чогось світлого у житті». «Коли ми спілкуємося з такими людьми, хочеться жити. Складно стати справжньою сім’єю, і ми про все це розповідаємо», - сказала Вікторія Корнєва.
Авторка переконана, що коли дитина 2-3 роки виховувалася інтернатному закладі, то для неї справжнє щастя здобути родину, тепле батьківське піклування.На думку видавця збірки, керівника ТОВ «АСМІ», депутата обласної ради Івана Момота, книга спонукатиме людей робити подібні кроки щодо всиновлення знедолених дітей. «У сім’ях, де виховуються рідні діти, і то бувають протиріччя. Люди, які зважуються на всиновлення, беруть на себе величезну відповідальність за дитину на все життя. І це не лише фінансові чи господарські проблеми. Дуже важко буває на емоційному рівні», - сказав Іван Момот.Координатор проекту Інна Якобенко зауважила, що велика різниця почути безпосередньо людину по радіо та прочитати про це. Але автори проекту постаралися зробили все,щоб адаптувати текст для читача. «Тут 12 щасливих історій… Цифра 12 - з когорти цифр казкових, як і 3, 7. Всього 12 місяців. Щомісяця виходило по радіоновелі. Працівники видавництва відчули дух цього циклу і візуально, мені здається, зуміли це відтворити», - сказала Інна Якобенко та додала, що знахідка дизайнера «АСМІ» є у тому, що перед початком кожної новели зображений годинник, який показує стільки часу, яка за ліком новела.Крім того, начальник Служби у справах дітей Полтавської облдержадміністрації Інна Конончук відзначила, що раніше, зокрема, ще в 2002 році, було щороку близько тисячі бездоглядних дітей. Третина з них потрапляла до інтернатів. Проте зараз ситуація змінилася: є підтримка держави і сім’ї все частіше відважуються на всиновлення. «Дійсно, коли починали проект, думали, чи достатньо буде історій, щоб підготувати саме 12 сюжетів, так, як це було заплановано. Ми всі знаємо, що не кожна сім’я готова розкрити все, що відбувається в їхньому середовищі. Проте це вдалося», - відзначила Інна Конончук.Наклад збірки "Дванадцять щасливих історій" - 300 примірників. Її передадуть в обласну, юнацьку бібліотеки, щоб якомога більше людей змогли познайомитися з цими історіями.Переглянути фотогалерею тут! (для перегляду необхідний сучасний браузер - Internet Explorer 8, Mozilla 3, Opera 10, Apple Safari 4).

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2010, 14:01 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації