Вхід | Реєстрація

Зростання цін трохи сповільнилося

Зростання цін трохи сповільнилося

Інфляція в Україні у квітні 2018 року в річному вираженні, порівняно з квітнем 2017 року, становила 13,1 %, сповільнившись після 13,2 % в аналогічному вимірі в березні.

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, порівняно з попереднім місяцем споживчі ціни в Україні зросли на 0,8 %, до грудня 2017 року — на 4,4 %. За інформацією Держстату, найбільше зростання цін у річному вираженні зафіксоване на яйця — 93 %, утримання будинків і прибудинкових територій — 41,6 %, фрукти — 32 %, м’ясо та м’ясопродукти — 26,1 %, овочі — 23,1 %. Порівняно з попереднім місяцем, найбільше зросли ціни на овочі — 5,4 %, м’ясо та м’ясопродукти — 2,6 %, автодорожній пасажирський транспорт — 2,2 %, одяг і взуття — 2,1 %, алкогольні напої та тютюнові вироби — 1,5 %. Зниження цін у річному вираженні зафіксоване лише на цукор, до попереднього місяця — на молоко, яйця, фрукти, цукор, пальне і оливи. Також повідомляється, що базова інфляція в Україні у квітні становила 9,4 % у річному вираженні, 0,6 % — до попереднього місяця, 3,3 % — з початку року. Держстат нагадав, що дані наводяться без урахування окупованого Криму і Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 травня 2018, 15:06 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації