Вхід | Реєстрація

Полтавські та Кременчуцькі футбольні клуби підозрюють у договірних матчах

Полтавські та Кременчуцькі футбольні клуби підозрюють у договірних матчах

22 травня, силовики провели облаву на організаторів договірних матчів: правоохоронці мають 57 епізодів за участю 328 чоловік, 35 клубів замішані у найгучнішому футбольному скандалі року.

Антикорупційний прокурор і віце-президент ФФУ Назар Холодницький 22 травня сказав на спеціальному брифінгу: "Ми вирішили розібратися. Щоб не було як раніше, коли справи в стінах ФФУ губилися. Я розумію, що система будувалася десятиліттями. Упевнений, що ця операція - лише початок..."

На брифінгу був і президент ФФУ Андрій Павелко: "Це історичний день для українського футболу. Ми сподіваємося, що тепер це буде не тільки адміністративний штраф. Вдячний за роботу Баранці і Холодницькому. Я переконаний, що ця справа стане показовою для українського і світового футболу".

Список підозрюваних вражає - тут 5 клубів із УПЛ, серед яких полтавський, а також 16 із 18 клубів першої ліги! Це справжня катастрофа!

У корупції підозрюють:

УПЛ: «Зоря», «Олімпік», «Олександрія», «Ворскла», «Зірка».

Перша ліга: «Волинь», «Колос» Ковалівка, «Оболонь», «Арсенал», «Десна», «Суми», «Нафтовик-Укрнафта», «Гірник-Спорт», «Полтава», «Кремінь», «Черкаський Дніпро»,«Інгулець»,«Геліос»,«Миколаїв»,«Жемчужина»,«Балкани».

Друга ліга: «Прикарпаття», «Буковина», «Нива» Вінниця, «Нікополь», «Металург» Запоріжжя,«Таврія»,«Реал-Фарма»,« «Суднобудівник»,«Енергія».

Клуби, що не беруть участь в професійних лігах: «Говерла», «Петриківка», «Кристал».

Заздалегідь знаючи результат гри, учасники п'яти кримінальних груп робили ставки в букмекерських конторах, зареєстрованих в країнах Азії, і отримували прибутки. Завдяки анонімності, непрозорості і безконтрольності тоталізаторів у цих країнах, своєрідний футбольний бізнес приносив організаторам, за словами правоохоронців, до 5 мільйонів доларів щорічно.

Фігурантам уже оголосили про підозру за ч.4 ст.368-3 ККУ (підкуп особи, яка надає публічні послуги) та ч.1 ст. 369-3 ККУ (протиправний вплив на результат спортивних змагання). За першою статтею їм може загрожувати від 3 до 7 років позбавлення волі  із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна; за другою — 3400 грн до 17000 грн штрафу, або до трьох років обмеження волі, або ж до трьох років позбавлення волі.

Це перший випадок в Україні, коли до відповідальності можуть притягнути не тільки гравців футбольних клубів, а й організаторів договірних матчів.


Автор: «Полтава 365»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 травня 2018, 11:54 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації