Вхід | Реєстрація

Справа хакера Капканова: суддя Кулешова взяла самовідвід

Справа хакера Капканова: суддя Кулешова взяла самовідвід

Суддя Лариса Кулешова заявила про самовідвід в справі Капканова через сумніви в своїй неупередженості.

21 травня відбулося засідання в Октябрському райсуді Полтави по справі підозрюваного у кіберзлочинах Геннадія Капканова. Одна із суддів колегії Лариса Кулешова заявила про свій самовідвід. Вона пояснила, що не може розглядати справу, бо має конфлікт інтересів. Так, Лариса Кулешова обирала міру запобіжного заходу Геннадію Капканову під час його затримання у 2016 році. Тоді вона відмовила дати дозвіл на його арешт, після чого він зник і був оголошений у розшук.

Суддя заявила, що після її рішення у соціальній мережі Facebook поширювали негативні дописи стосовно неї.

Нагадаємо, що правоохоронці Полтавщини завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Геннадія Капканова. Обвинувальний акт був направлений до Октябрського районного суду Полтави. Капканова підозрюють за ст. 348 (замах на вбивство працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 263 (придбання, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) КК України.

Обвинувачення стосується подій 30 листопада 2016 року, коли Геннадій Капканов стріляв в бік правоохоронців, які зайшли в його помешкання, щоб провести обшук. В кримінальному провадженні фігурує троє потерпілих: Віталій Тихоненко, Володимир Бойко, Олександр Темник.

До колегії суддів, яка розглядає справу Капканова, увійшли: Віталій Микитенко, Олександр Струков, Лариса Кулешова. Після самовідводу Лариси Кулешової автоматизована система обере третього суддю.


Автор: Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 травня 2018, 12:15 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації