Вхід | Реєстрація

Декларації з лікарями підписали 5500 чоловік

Декларації з лікарями підписали 5500 чоловік

Усього ж в Новосанжарському районі проживає 33 777 чоловік. Тобто, це шоста частина населення.
Півтора місяці в Україні триває кампанія «Лікар для кожної сім’ї». Відповідно до неї, кожен пацієнт повинен офіційно підписати декларацію з сімейний лікарем, педіатром або терапевтом. Кілька днів тому міністр охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила, що вже 5 мільйонів жителів нашої держави визначились із медиками і підписали договори.

Жителі Новосанжарського району теж активно включились у цю кампанію.

Як розповів головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Олег Яковенко, у районі працює 11 сімейних лікарів. У чотирьох амбулаторіях працюють лікарі-сумісники: у Малому Кобелячку — із Стовбиної Долини, у Соколовій Балці — з Малої Перещепини, у Великому Кобелячку і Маячці — з Нехворощі. У цьому році в Центр ПМСД прийшли три молоді сімейні лікарі. Вони направлені в Руденківку, Старі Санжари і Стовбину Долину. Олег Володимирович сподівається, що в районі збудують три нові амбулаторії: у Нових Санжарах (базова) — на сім сімейних лікарів, у Малій Перещепині та в Галущиній Греблі.

— Усі амбулаторії забезпечені комп’ютерною технікою та під’єднані до мережі Інтернет, — наголосив головний лікар. — Підписувати декларації лікарі почали з 2 квітня. Станом на 18 травня підписано 5547 декларацій. Усього ж населення району становить 33 777 чоловік.

Також Олег Яковенко зупинився на урядовій програмі реімбурсації «Доступні ліки». Ця програма розрахована допомогти хворим на цукровий діабет, бронхіальну астму ІІ типу та серцево–судинні недуги отримувати ліки, повністю або частково оплачені коштом державного бюджету. Медпрепарати видають за рецептом, який виписує сімейний лікар.

У 2018 році на «Доступні ліки» в район надійшло 851 200 гривень. Фактично за п’ять місяців використано 354 700. Ліміт на місяць становить 79 000. Центр ПМСД співпрацює з аптеками №49 підприємства «Полтавафарм», «Ліки Полтавщини», «Едельвейс» та ФОП Зайцева. Усі медично-санітарні заклади знаходяться в Нових Санжарах. Також ліки за рецептами можна отримати в філіалах аптеки №49 у сільській місцевості. З 1 січня цього року сімейні лікарі виписали 6642 рецепти. Ліки отримали 665 чоловік.

З приводу вакцинації головний лікар повідомив, що з обласного імунологічного центру регулярно надходять медпрепарати. Заклад майже повністю забезпечений всіма необхідними вакцинами. Дітей щеплюють згідно з розробленим календарем. Їх приймають у 13 пунктах. Попередньо батьки надають на це згоду, а сімейний лікар оглядає дитину. Для дорослих безкоштовних вакцин немає. При бажанні вони можуть звернутись за консультацією до свого сімейного лікаря, а потім купувати медпрепарати, які їм введуть у медзакладі.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2018, 14:34 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації