Вхід | Реєстрація

Чоловічих свят має бути більше

Чоловічих свят має бути більше
17 лютого у спортивному залі Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 імені Тараса Шевченка відбулося театралізоване дійство «А у нас на вечорницях». Приурочили захід до майбутнього свята справжніх чоловіків — Дня захисника Вітчизни.
Подивитися на театралізоване дійство прийшли випускники, учні та вчителі школи, представники Головного управління освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, Полтавського Коша імені Миколи Міхновського Українського козацтва, Полтавського міського методичного кабінету, ветерани Великої Вітчизняної війни та учасники бойових дій в Афганістані.
В авторському театралізованому дійстві «А у нас на вечорницях» узяли участь учні 8-11 класів, педагоги та випускники школи № 7 імені Тараса Шевченка.
Як розповів директор школи, кандидат педагогічних наук Анатолій Лещенко, при навчальному закладі впродовж багатьох років функціонує дитячо-юнацьке об’єднання «Козацька республіка», яка у своїй діяльності керується повагою до народних звичаїв. Учні школи є учасниками зльотів дитячо-юнацьких козацьких товариств, зокрема, обласного свята «Козацької слави цілюще джерело», військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл».
— Сьогоднішній захід є одним із прикладів діяльності, яка ґрунтується на патріотичному вихованні. У наших дітях бурлить гаряча козацька кров, бо вони українці. Як колись казав Іван Мазепа, при шаблі маємо право, так от тепер наша молодь при знаннях має право. Тож не останніми повинні бути знання про історію Батьківщини, — підкреслив Анатолій Васильович.
Під час свята глядачі мали можливість відчути на собі традиції святкування українських вечорниць.
Не забули на заході і про учасників бойових дій, які тривалий час співпрацюють із навчальним закладом. Учні школи привітали ветеранів з наступаючим Днем захисника Вітчизни та подарували квіти.
А от присутній на заході полковник українського козацтва Василь Букотюк відзначає аж три свята справжнього чоловіка.
— Кожне покоління має право на своє свято. Я теж служив у Радянській армії. Для мене і мого покоління це свято вагоме і його потрібно відзначати. Також я святкую День Української армії, який припадає на 6 грудня. А оскільки я знаходжусь у складі Українського козацтва, то обов’язково відзначаю день Покрови — 14 жовтня, який водночас є і Днем Українського козацтва. Я вважаю, що в цьому немає ніяких протиріч. Дай бог, щоб чоловічих свят було більше, — усміхаючись побажав Василь Михайлович.

Автор: Ярослав КАДУК, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2010, 15:59 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації