Вхід | Реєстрація

Вітаємо «Ліру» і «Селфі» з перемогою на обласному фестивалі!

Вітаємо «Ліру» і «Селфі» з перемогою на обласному фестивалі!

Завершився І обласний дитячо–юнацький фестиваль «Z — ефір». У ньому взяли участь 20 тисяч дітей Дніпропетровщини.

У День захисту дітей, 1 червня, у Дніпропетровському театрі опери й балету відбувся заключний етап фестивалю — гала–концерт, який складався з виступів переможців та призерів конкурсу. Після концертної програми відбулася церемонія нагородження кращих із кращих.

На святковий захід були запрошені і наші юні земляки: драматичний колектив «Ліра» Преображенської ЗОШ І-ІІІ ступенів, володарі переможних дипломів у номінації «Театральне мистецтво», та шкільний театр мініатюр «Селфі» Молодіжнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Зазначимо, що все Приорілля пишається перемогою талановитих підлітків, які зуміли здобути призові місця серед великої кількості однолітків–конкурентів.

Того дня у ході церемонії нагородження учасникам «Селфі» вручили Диплом ІІ ступеня фестивалю «Z — ефір». Театр мініатюр «Селфі» — це 7 юних акторів: старшокласники Олександра Крошка (капітан гурту), Назар та Макар Пікуші, Сергій Криворучко, Єгор Чубенко, Вадим Новицький, Владислав Дашко. Зі слів керівників колективу, педагогів Тетяни Сірко і Наталії Цуканової, театр виступає в стилі КВК.

— На конкурсі ми представили такий собі своєрідний мікс про шкільне життя, де було місце і театралізації, і музиці, і танцям, і грі на саксофоні тощо. Наш виступ тривав 10 хвилин, який складався з трьох мініатюр: селфі на уроках, селфі з батьками, стосунки між хлопцями та дівчатами, — розповіла Тетяна Сірко. Від себе додамо, що в І-му турі «Z — ефіру», який проходив у Петриківці, молодіжнянська творча команда стала переможницею, як і «Ліра». Озвучував мініатюри звукорежисер Григорій Марченко.

Театральний колектив «Ліра» на останньому етапі фестивалю був нагороджений Дипломом ІІІ ступеня. Їдучи на гала–концерт, учасники «Ліри» до останнього не знали, яке місце вони здобудуть. Організатори тримали інтригу і лише на церемонії нагородження оголосили результати. Нагадаємо, що «Ліра» представила театральну мініатюру «Проблеми української мови», яку розіграли Станіслав Мухін, Ліана Виноградова, Уляна Кравченко та Влада Шмалій. Наставник юних акторів — вчителька школи Алла Суворова. На підсумковий концерт до театру опери й балету їхала ціла група учнів Преображенської школи на чолі з директором Тетяною Кудрявцевою, щоб підтримати своїх товаришів, і навіть вивчила привітальний речитатив «Царичанська «Ліра» — то є наша віра!» Цікавий факт, що у День захисту дітей урядовці «зверху» призначили випускникам здачу ЗНО. Тож  кілька учасників «Ліри» здавали ще й ЗНО з іноземної мови. Та хвилювання на екзамені сповна окупилися гарячими емоціями в театрі на святі. Відзначимо, що всі призери–учасники були нагороджені путівками в дитячий оздоровчий табір «Перлина Придніпров’я», який знаходиться в мальовничому куточку Новомосковщини.

За проханням учасників поїздки, виносимо вдячність відділу освіти Царичанської громади за наданий зручний транспорт та фермеру–підприємцю Андрію Сумському в забезпеченні автобуса паливом.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації