Вхід | Реєстрація

Як молодь відпочиває

Як молодь відпочиває

Минулої п’ятниці кореспонденти тижневика «ЕХО» разом з черговими поліцейськими патрулювали місця громадського користування: паркову зону, центр селища, стадіон, дискотеку та інші. Крім того, разом з правоохоронними органами охороняли спокій громадян представники селищної ради, які входять до громадського формування «Варта Приорілля».

У результаті рейду того вечора дільничними офіцерами було складено 8 протоколів про вчинення громадянами адміністративних правопорушень. Три з них направлено для розгляду до Царичанського районного суду. Узагалі, за три останніх відпрацювання поліцейські склали 14 протоколів за статтями 175–1,178 і 173 КУПаП України, що стосуються розпивання пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв у заборонених місцях або появи в громадських місцях у нетверезому стані, а також куріння тютюнових виробів у заборонених місцях.

Ми побачили, що багато підлітків і молоді вільно розпивають спиртні напої, відверто грубіянять представникам охорони правопорядку, ведуть себе зухвало і непристойно, смітять. Іноді не можуть адекватно реагувати на зауваження.

У період з 1 і до 18 червня поліцейською службою у справах проблемних дітей було складено 6 адміністративних протоколів по відношенню до батьків неповнолітніх, які дозволяють своїм дітям перебувати в розважальних закладах після 22 години. Як повідомила нам виконуюча обов’язки інспектора ювенальної превенції старший лейтенант поліції Олена Вознесенська, стаття 150 сімейного Кодексу України та закон України «Про охорону дитинства» (стаття 20–1 «Особливості перебування дітей у закладах, в яких проводиться діяльність у сфері розваг або закладах громадського харчування») забороняють дітям до 16 років перебувати в розважальних закладах без супроводу батьків або їхнього офіційного представника. Згідно вищевказаних статей, Оленою Вознесенською було накладено адміністративне стягнення на таких батьків у вигляді попередження. Якщо ситуації повторюються, поліція накладає адміністративне стягнення у вигляді штрафу від 2 до 4 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Крім того, офіцером поліції було складені три протоколи на неповнолітніх за статтями 173 і 178 КУПаП України.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 червня 2018, 17:24 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації