Вхід | Реєстрація

Землі Кобеляччини наповнили місцеві бюджети на 17,4 мільйона гривень

Землі Кобеляччини наповнили місцеві бюджети на 17,4 мільйона гривень

З початку 2018 року Кобеляцькі землевласники та землекористувачі перерахували до місцевих бюджетів 17 мільйонів 423 тисячі гривень плати за землю. Із них 2,6 мільйона гривень сплатили фізичні особи — власники чи користувачі земельних ділянок — та майже 15 мільйонів гривень перерахували юридичні особи.

Фахівці Кременчуцької ОДПІ інформують, що відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю із дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою, плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.

Платники–юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до фіскальних органів за місцезнаходженням об’єкта оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Сума податку за землі, які перебувають у власності фізичних осіб, визначається контролюючим органом за місцем реєстрації платника податків. Контролюючий орган до 1 липня надсилає податкові повідомлення–рішення про сплату суми податку фізичним особам. Громадяни повинні сплатити податок протягом 60 днів після отримання повідомлення–рішення. Отже, граничний термін сплати громадянами плати за землю ще не настав.


Автор: Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 серпня 2018, 10:12 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації