Вхід | Реєстрація

Парад вишиванок і нагороди військовослужбовцям

Парад вишиванок і нагороди військовослужбовцям

У такий спосіб кобелячани відзначили чергову річницю Незалежності України.

24 серпня жителі і гості містечка збираються на святковий парад. Колона формується біля другої школи. Попереду вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості тримають державний герб, виготовлений із жовто-блакитних кульок. За ними військові несуть прапор. Музичний супровід забезпечують барабанщиці ЗОШ №2 та духовий оркестр дитячої музичної школи. Також у колоні йдуть освітяни, медики, працівники бюджетних установ. Більшість із них одягнені у вишиванки.

Дивіться також фото та відео з події

Колона проходить вулицями Шевченка і Касьяна до літньої сцени Центру культури і дозвілля. Зі сцени учасників параду вишиванок вітають працівники культури. Ведучі Дмитро Бобрищев і Наталія Скакун запрошують виступити голову райдержадміністрації Тамілу Шевченко та голову районної ради Володимира Кішінського.

Таміла Шевченко:

— Хочу привітати усіх кобелячан та жителів району з найважливішим святом у нашій державі — Днем Незалежності України. Сьогодні чудова колона у вишиванках пройшла вулицями нашого міста. Адже символами свята є Прапор, Герб і наша, українська, вишиванка, як берегиня роду. Хай береже Господь нас від усіх негараздів.

Володимир Кішінський:

— Сьогодні Україна відзначає День свого народження. І не важливо, скільки нам років. Важливо, що ми відбулися як держава. Ми довели, що наша незалежність — міцна. Українці відстояли її на Сході. Символічно, що сьогодні символ державності, український прапор, у міцних руках чоловіків, які зупинили орду на східному кордоні. Вітаю. Шановні земляки, зі святом, миру, добра, благополуччя вашим сім’ям.
З нагоди свята керівники району відзначили учасників бойових дій. Їм вручили квіти, нагрудні знаки Полтавської обласної ради «За вірність народу України» та Подяки РДА і райради «За героїзм, мужність та патріотизм, проявлені під час участі в операції Об’єднаних сил на сході України».

Далі розпочалась концертна програма, яку підготували колективи художньої самодіяльності району.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 серпня 2018, 12:15 | Кобеляки | Культура та освіта


1. orakul / 30 серпня 2018, 15:47
Ну як можна все так поперекручувати? "Ми довели, що наша незалежність — міцна. Українці відстояли її на Сході" Таки так, ми довели, що можемо на догоду заморським хазяям розвалити власну країну майданом. Ми довели, що можемо добивати країну і українців на Сході намагаючись зачистити якомога більше території від українців. Та чого ми тільки не довели. Не двели ми лише одного, що українці таки дійсно незалежні, незалежні від здорового глузду.
2. Slavko / 4 вересня 2018, 18:58
Майданом? Оце дtбіл! Такі як ти - диваном її розвалюють і вилазять, як пацюки тільки коли гречку дають та на антимайдани для масовки під конвоєм рішал, - як стадо голодних тупих тварин за лопату блінов ! Про вас пам"ятаємо, не переживай ! Ви не українці, а обділене Богом, переважно кацапське бидло, що любить ділити вкрадене або халяву і не має нічого українського від природи ! Гавкати із кущів - то остання справа, а ти сам спробуй що-небудь зробити для суспільного блага ! Слабо ?!
3. Selena2017 / 4 вересня 2018, 20:48
2.Slavko
«2. Slavko / сьогодні, 18:58»


Хто там сказав про Катерину з «Грози» Островського "...луч света в темном царстве", не пригадую. Ви , Славко, промінчик сміливості на цьому забрьоханому сайті, радію і дякую.
4. земеля / 5 вересня 2018, 06:34
То что пишет славко ( бендеровец родом с западной-это страшно. У нас, на моей батькивщине всегда говорили «славкА» а не "славкО"). Это трагически для нас. Это прямой путь к гражданской войне.Ведь кроме агрессивных угроз и националистических эмоций никаких других мыслей нет. А еще страшнее что его поддерживает женщина. Это они породили Донбасс. ЛЮДИ! О П О М Н И Т Е С Ь.
5. orakul / 5 вересня 2018, 08:27
2.Slavko
«кацапське бидло, що любить ділити вкрадене або халяву»

Бидло буває лише хохляцьке. Вивчи походення слова. Цим словом ляхи називали таких як ти поцреотів, які були у них кріпаками або гастарбайтерами ще два століття тому. І зараз вас саме так називають, бо ви знову туди табунами поперлися на заробітки. Повернувшись від ляхів галичани стали словом бидло називати свою худобу. Ну треба ж було їм на чомусь/комусь свою злобу зігнати. Ну це як анекдот про солдата, який казав: піду на дембель заведу собі свиню і назву «сержант» Петренко, познущаюсь а потім заріжу.
6. orakul / 5 вересня 2018, 08:28
Коментар видалено за порушення пункту 2.5 Правил користування сайтом
7. Selena2017 / 5 вересня 2018, 10:33


Змінено 07.09.2018, 07:53
8. orakul / 5 вересня 2018, 11:02
«Демократия – это воздушный шар, который висит у вас над головами и заставлять глазеть вверх, пока другие люди шарят у вас по карманам» (Б.Шоу) «Я не устаю повторять: суть демократии не во власти большинства, а в защите сверхправ евреев от большинства» (Э. Бронфман, иудейский предприниматель и филантроп, основатель Distillers Corporation Limited, президент Всемирного еврейского конгресса с 1981 года) «..нарушать принципы равенства национальностей и допускать какие- нибудь привилегии одной национальности – это значит обречь свою национальную политику на смерть» (И.Сталин Т5.с.255)
9. земеля / 5 вересня 2018, 15:39
Вот тебе Парубий украинец-бендеровец, организатор майдановский.Это ж надо до такого взойти. И это люди которые решают наши судьбы и правят нами. Кстати лучший «кумир» Адеквата Рабинович уже подал на него в суд.
10. Slavko / 5 вересня 2018, 16:45
5.orakul
«Бидло буває лише хохляцьке»

Бидло (від польського Byd?o) — це свійська рогата худоба, або такий спосіб існування чи мислення людини, який викликає асоціюється зі скотом. У зв’язку із протиставленням себе (вищих прошарків) бидлу і широкому вжитку цього слова, давно втратило свій первинний зміст і вживається як образа, а тому визначенню не піддається.
Те що називаєш хохляцьким - воно насправді кацапцьке або ж ординське (по суті одне й те саме і вічно поклоняється вождю чи хану). Не тобі мене вчити !
Ти зараз ображаєш заробітчан, а сам то чим живеш? Чи може твої предки були комуняками і всього награбували для тебе ??
Давай по-твоєму. Поки в кацапів рабували - так то по-братськи, а як у Польщі почали, так зрадниками стали ???
Анектод, схоже, сам про себе придумав -"назву свиню сержант Петренко і заріжу"??
Із цього стає зрозуміло про твоє походження і нелюбов до всього українського... Так повертайся на свою батьківщину, там тобі буде краще і цінності співпадатимуть... Сидітемеш собі на дивані і вболіватимеш, як царі всяких «фашистів» стріляють та газ їм перекривають, життя всіх навчають... Не життя, а мрія! І без усякої там залежності та незалежності
11. Slavko / 5 вересня 2018, 16:50
... від здорового глузду.
12. Slavko / 5 вересня 2018, 17:56
3.Selena2017
«дякую»

І Вам дякую. Дуже добре, що не один.
13. Selena2017 / 5 вересня 2018, 18:03
9.земеля
«Парубий украинец-бендеровец, »


Що сіре, те й вовк....
14. Slavko / 5 вересня 2018, 18:38
4.земеля
«бендеровец родом с западной-это страшно. У нас, на моей батькивщине всегда говорили «славкА»»

На вашій батьківщині всєгда говорили ? А впевнені ?? Нехай собі й далі мекають, але не на нашій! На відміну від вашої батьківщини, тут завжди говорили однаково і далі будуть говорити не штучно створеним Пйотром першим угро-фіно-татаро-монгольським суржиком із запозиченнями з болгарської та церковнослов"янської(нерозмовної), а своєю, рідною багатовіковою мовою! У вас на батьківщині усе не як у тих людей: ні історії своєї нема, ні мови, ні культури ні ресурсів, ні перемоги (хоча її неодноразово придумували), усе тільки вкрадене та вигадане... І людей за людей не там вважають. Ніби аж шкода вас стає. Так ото їдьте на свою батьківщину і промивайте там мізки, що та як там було і як має бути. А тут буде лише так, по-українському!
Ото ж бо воно вам і страшно, що понаїхало вас сюди із тії Орди таких, самих не знаючих, чого, а тепер боєтеся усього : і мова вам чужа й культура якась незбагненна, і земля якась не рідна й не потрібна. Та ще й намагаєтесь всіляко паплюжити !! А як ви іще хотіли тут жити на чужій, вимореній голодом і війнами землі ? Тільки претензії свої пред"являйте до своїх вождів, а не до українців !
15. orakul / 6 вересня 2018, 08:31
10.Slavko
«Бидло (від польського Byd?o) — це свійська рогата худоба»

Отож і я кажу, що так скотину називали, а потім і вас так почали називати.
10.Slavko
«насправді кацапцьке або ж ординське (по суті одне й те саме і вічно поклоняється вождю»

Так як ви хазарам поклоняєтесЬ то треба ще пошукати.
10.Slavko
«Ти зараз ображаєш заробітчан,»

Хіба після реголюції гідності їх чимось можна образити? Зараз усі гідні, ситі, здорові. Уже ж зарплата і пенсія по 1000 еврів. Чого його вАще по заробткам вештатись? Ото і я живу за 1000 еврів пенсії, дякуючи таким як ви.
16. земеля / 6 вересня 2018, 08:32
Вот такие как этот наглец-полунеуч славко начали Донбасс. Мои все деды и прадеды и я из Кобеляк. И это моя земля. И я умею держать оружие в руках. Мразь бандеровская. Запомни. мало не покажеться.
17. микола козак / 6 вересня 2018, 08:50
Мене дивує , чому до цього часу не видалено висловлювання отого вуйка з полонини , який своїм бредом ображає Україну і українців.Я маю на увазі бред славка , який приїхавши сюди , ще і щось патякає про українців і патріотизм.Воно хочби історію прочитало принаймі підручник для пятого класу.Селена , оце дійсно бидло , тебе називає бидлом і ти підпрягаєшся до нього.Воно бачиш знає , що бидло від польського , бо воно полякам , австріякам пяти лизало , а тепер українців називає бидлом-скотиняка.
18. Selena2017 / 6 вересня 2018, 09:19
17.микола козак
«.Селена , оце дійсно бидло »


Лжекозаче, мене зовсім не дивує твоя злоба і обмеженість, бо я таки тобі як кістка в горлі. Нічого дивного, бо ми на різних позиціях у сприйнятті та розумінні минулого і сучасного, а ще важливо порівняти пережите кожним. Замість задуматися над написаним, плюєшся на всіх лютою слиною. Повір,що нічого ,крім зневаги, це не викликає. Роздивись уважніше коментарі і зрозумієш чіткіше, хто кого як називає. Тільки ,насамперед, по-чесному перед собою . Бажаю тобі душевного здоров"я.

Змінено 06.09.2018, 10:02
19. микола козак / 6 вересня 2018, 12:10
Дійсно у нас різне сприйняття реальності.Ти живеш з майданами в душі , а я сприймаю реальність.І вам уже пора перестати жити майданом , він нічого доброго українцям не приніс.Це була звичайна буржуазна боротьба між кланами , які використали народь для досягнення влади.Тепер вони чинять з Україною , що їм заманеться , а ви живете спогадами про майдан , де буржуазія не жаліла коштів заради захоплення влади.Щце тобі і куля в лоб.А за моюзлобу і обмеженість ти не переживай , я не зліший за тебе і твоїх побратимів , це ви готові катувати тих , хто думає по іншому від вас , вони для вавс усі агенти кремля , бидла іт.д.
20. Beri Mor / 6 вересня 2018, 13:44
19.микола козак
«.І вам уже пора перестати жити майданом , »

Та ти що?!Тоді ж працювати доведеться!А так погасав по майдану в засцяних шароварах,все,іди получай від «піндосів» копієчку.Красота!Кінчився майдан,можна задєлаться «активістом» і пресонути побратимів,які займаються мутними оборудками,але не діляться.СУГС!
21. Slavko / 6 вересня 2018, 16:09
16.земеля
«Мои все деды и прадеды и я из Кобеляк»

Давай зустрінемось, «учьоний» і розберемся чия це в Кобеляках земля і чий дід сюди приїхав...
22. Slavko / 6 вересня 2018, 16:22
17.микола козак
«українців називає бидлом-скотиняка»

Шановний пане кізяк, почитай ще раз коментарі і побачиш, хто з нас називає українців бидлом!
А щодо полонини, то ти не вгадав і скоріше, це ти прибіг сюди із дикого поля на дурній кобилі, а тепер несеш тут всіляку єресь про українців та їх «неправильну» боротьбу...
23. Slavko / 6 вересня 2018, 16:25
20.Beri Mor
«задєлаться «активістом» і пресонути побратимів,які займаються мутними оборудками,але не діляться»

Хто є цей активіст ?
24. Selena2017 / 6 вересня 2018, 16:32
19.микола козак
« а я сприймаю реальність»


Так і реальність важливо сприймати не лише щоб її гудити та злоститися на інакомислячих, а й щось робити для її покращення та очищення. Чим можеш похвалитися? Кого навколо себе згуртував для добрих справ? Чим більше буде гризні та звинувачень, тим жахливішою буде реальність. Для всіх.
25. Slavko / 6 вересня 2018, 18:24
24.Selena2017
«реальність важливо сприймати»

Він її сприймає і вона його влаштовує куди більше, ніж ті майдани і націоналісти, дарма, що не знає рідної мови і діти з онуками не знатимуть. Дума, що як заговоримо з москалями російською, так зразу й заживем усі, як царі. Це такий «козак» просто, мислить плоско.
26. Selena2017 / 6 вересня 2018, 18:53
25.Slavko
«5. Slavko / сьогодні, 18:24»


Давно помітила: багато пристосуванців або кокони на себе начепили, або ямку для себе вирили-обладнали - нехай вітри життя мимо летять, мо" хитрого не зачеплять... А ті ж вітри та й могутніми бувають і землю рвуть. До пори, до часу таке влаштовує.
27. микола козак / 6 вересня 2018, 20:39
24.Selena2017
«Так і реальність важливо сприймати не лише щоб її гудити та злоститися на інакомислячих, а й щось робити для її покращення та очищення. Чим можеш похвалитися? Кого навколо себе згуртував для добрих справ? Чим більше буде гризні та звинувачень, тим жахливішою буде реальність. Для всіх.
»

То ви ж із Славками і створюєте ту гризню.У вас романтика , ви міняєте країну ,тільки після вашого майдану людям з кожнисм днем все гірше і гірше.Тільки вже в недалекому зміниться влада , яку ви привели , і ви про майдан забудете і згадуватимуть його , як страшний сон.Правда ви найдете себе і перед новою владою , ви так створені пристосовуватисьДесь на F ,бачив , як шахтар пенсіонер задавав питання Гимчаку на ТВ і як той його лякав , що вони 0 ті що у владі -вміють стріляти і краще за шахтарів.То ж вони якраз і надіються на Славків , самі ж вони не стрілятимуть , а такі Славки зав гроші лупитимуть всих підряд , бо вони агенти кремля.
28. микола козак / 6 вересня 2018, 21:13
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
29. Slavko / 6 вересня 2018, 23:22
27.микола козак
«а такі Славки зав гроші лупитимуть всих підряд»

Дурак дураком! Таке верзе, що на вуха не лізе!
30. Selena2017 / 7 вересня 2018, 07:46
27.микола козак
«днем все гірше і гірше.Т»


А на прямі запитання так і не відповів.
27.микола козак
«Тільки вже в недалекому зміниться влада , я»
Ставлю ще два. 1. Як же вона зміниться без участі «козаків» та пророків? Буде такою ж самою, адже сьогоднішню ви самі й обирали. 2. От ви лаєте Майдан на всі заставки. Тоді хто з вас скаже мені : А ЯК БУЛО ТОДІ ТРЕБА? Питаю, щоб зрозуміти, бо свої помилки намагаюсь визнавати.
31. микола козак / 7 вересня 2018, 08:09
На майдані ви нічого не вирішували , ви там були просто маса , яку утримували олігархи ,через що Порошенку вже аж осінню довелось особливо стійких виганяти з майдану.Погодьтеся , це так і було.Все вирішували ті , хто вас утримував.А вибори -то самообман , повкидали папірці , а як їх порахували , це питання?От ти славко такий розумний , збирай 2,5 млн і в кандидати в президенти , ми за такого вумного проголосуєм .......... .
32. orakul / 7 вересня 2018, 10:42
30.Selena2017
«А ЯК БУЛО ТОДІ ТРЕБА? Питаю, щоб зрозуміти, бо свої помилки намагаюсь визнавати.»

Во даєтЪ! Елементарно Ватсон. Коли не знаш як, то треба діяти по закону. А по закону треба було потерпіти пів року и піти на вибори. Ясно, що, вірогідніше за все, вибрали б цю саму шайку, бо мізки «промиті» "ящиком", але тоді у них не було б пістав для розвязання громадянської війни, а у РФ не було б підстав втручатися у Крим і рятувати його населення. Може тоді і вдалося б щось розрулити і вийти із ситуції у яку евс довго і назойливо заганяли. Може тоді б держалися на плаву як Білоррусь, до прояснення глобального сценарію.
33. Slavko / 7 вересня 2018, 10:43
31.микола козак
«збирай 2,5 млн і в кандидати в президенти , ми за такого»

Не раз доводилось брати участь у підрахунку голосів, то саме так і голосували : "за рошен", "за ляшка","за юлю", яйценюка, регіони... Якщо вам хтось щось винен - це ваші обранці, а ви все про націоналістів та фашистів... Хіба жиди у вишиванках - то бендерівці? То - сіоністи. Ви ж самі їх і обрали, живем щодня "по-новому"!
34. orakul / 7 вересня 2018, 12:33
33.Slavko
«Хіба жиди у вишиванках - то бендерівці? То - сіоністи. Ви ж самі їх і обрали, живем щодня "по-новому"!»

Ой які ви грамотні поставали. То таки так, жиди не бандерівці, вони жидобандерівці, здається такий надпис був у Бені на футболці. Бандерівці завжди у них у прислужниках, холуях і виконавцях іх волі. Можливо не усі бандерівці запрданці, можливо хтось із них і любить Україну, але, в силу недоумкуватості, невігласства і пришелупуватості виконує те, що потрібно кагалу. Для особлив тупих пояснюю, що кагал робив революцію 17-го і голодомор, кагал організував 2-у світову війну і похід на СССР для усунення Сталіна и захвату СРСР. Бандерівці були проти Сталіна і СРСР а значить на боці кагалу Кагал організував перебудову і розвал СРСР. Бандерівці боролися за розвал СРСР, а значить виконували те, що було потрібно кагалу. Кагал фальсифікує радянську історію затираючи значимі події і досягнення, принижує роль раднянсткого народу в війні і відбудові. Бандерівці ретиво виконують те що потрібно кагалу. Після зміни президента РФ та зміни політики Росії в сторону відновлення державного суверенітету, кагал взяв курс на нищення Росії, і тут знову в пригоді бандерівці. Кагал взяв курс України на ЕС і тут знову бендерівці в перших рядах. Так як колись третя в Европі держава Україна стала Європі не потрібна як конкурент, то кагал взяв курс на розвал України і нишення її економічного потенціалу і населеня. До розвалу країни шляхом розколу населення за мовними, релігійними і іншими ознаками найактивніші зусилля прклали бандерівці. І зараз прикладают. От така картина маслом.
35. Vlada82 / 7 вересня 2018, 12:55
32.orakul
«32. orakul / сьогодні, 10:42»

Блін, Оrakul наче читає мої думки. Хочу звернутися до Селени: шановна пані, ви тут в опонентів запитуєте, що вони особисто зробили корисного для України, а мені теж цікаво, що ви для цього зробили? Де ваша «ямка-схованка» від "незатишних вітрів"? Чим можете похвалитися в цьому плані? Кого навколо себе згуртували для добрих справ? А то якось однобоко все виходить: одним докори-запитаннячка, а сама - за псевдонім богині Місяця. Я, наприклад, на столичні Майдани не їздила, бо розуміла, що з юридичної точки зору це НЕЗАКОННО. А як можна починати будувати правову державу, з самого початку порушивши діючі закони? Хіба в цьому полягає гідність? І чим постмайданівська влада відрізняється від банди Януковича? Як на мене, то нічим, або ще й гірша. Чому події у жовтні (листопаді) 1917-го ми називаємо державним переворотом, а події кінця 2013-го - "революцією гідності"? Тоді революціонери фізично нищили опонентів (згадайте царську сім"ю), а 5 років тому - морально, вкидаючи навіть прокурорів у сміттєві баки, без суду і слідства. Зате - з гідністю! Щоб потім всістися в державні крісла чи обратися в нардепи і робити вигляд якихось дій, а насправді руйнуючи державу зсередини. По сьогоднішній день не спромоглися навіть знайти убивць "Небесної сотні". А за Іловайськ хто з наших генералів покараний? Де, зрештою, наше новосанжарське віче? Чи привели до влади потрібних і вже немає про що на тому віче обговорювати? На цьому й закінчилася в Н.Санжарах демократія! Ми ще довго будемо розхльобувати наслідки такої "гідності".

Змінено 07.09.2018, 12:56
36. antibloger / 7 вересня 2018, 14:52
35.Vlada82
«35. Vlada82 / сьогодні, 12:55»

Погоджуюсь із кожним словом, з нетерпінням чекаю відповіді Selena2017, дуже бажано по пунктах!!!
37. Selena2017 / 7 вересня 2018, 15:12
32.orakul
« Може тоді б держалися на плаву »

32.orakul
« Може тоді і вдалося б »


Відповідь розмита, ніякої конкретики. За "Може б ..." - нічогісінько. Через «може» і потерпаємо сьогодні. Не приймаю такого пояснення. А Козак знову ухилився від прямої відповіді, нехай собі.

Змінено 07.09.2018, 15:16
38. Selena2017 / 7 вересня 2018, 15:19
36.antibloger
«6. antibloger / сьогодні, 14:52»


Нехай покортить багатоликому .Побережи терпіння, його ще чимало знадобиться, і не факт, що воно матиме успіх.

Змінено 07.09.2018, 15:24
39. antibloger / 7 вересня 2018, 16:29
38.Selena2017
«38. Selena2017 / сьогодні, 15:19»

Я так і знав що ніякої відповіді по суті не буде, тому що це не кричалки кричати та скакати без толку, а надати відповідь з якої принаймні хоча б не сміялися, а сказати то нічого...
40. Slavko / 7 вересня 2018, 17:51
35.Vlada82
« Я, наприклад, на столичні Майдани не їздила, бо розуміла, що з юридичної точки зору це НЕЗАКОННО»

35.Vlada82
«Чому події у жовтні (листопаді) 1917-го ми називаємо державним переворотом, а події кінця 2013-го - "революцією гідності"? »

Не можу ніяк зрозуміти, хочете поваги, при цьому несете постійну маячню і наполовину вигадану, наполовину перекручену беліберду ! Ви справді вважаєте, що вийти на майдан із мирним протестом - це незаконно!? А яка вона у вас та "юридична точка зору" на це? Наскільки я знаю, головний закон України - конституція це дозволяє...
А ваший т.з. "державний переворот17" нормальні люди давно називають війною проти України (УНР, якщо ви чули...). Тільки в якому мареві вам приснились якісь кагали, коли то звичайнісінькі кацапи приїхали на кобилах будувати "Б0льшевізм"! Отямтеся, совки! Мій прадід Андрій теж вірив, що то - "революція", віддав свою хорошу хату, вкриту залізом під колгоспну плотню... А потім його відправили на Біломорканал на 10 років! Бо на зборах большевизму заступився за селян, сказав, що треба трохи хліба дати, люди мруть, не буде кому сіяти... "За розбазарювання народного добра"- була така стаття, не в Америці... Він там вижив! Повернувся без права проживання з сім"єю, потім з горя пив і так помер.
Причому тут якісь кагали?? Помішані ви на своїх кацапах! Ви ж нічого не читали крім історії КПСС, забули про дідів мільйони і думаєте, що тільки бендери воювали. Хочби і так, а на чиїй землі?? - На своїй! І не за Америку чи гроші... Так само й зараз! Важко з тими, хто судить по собі.
41. микола козак / 7 вересня 2018, 18:03
Так а ти ж прожив притій війні проти українців , грамоти тебе навчили , щоб зараз все минуле паплюжив , мабуть і квартиру отримав , пуповину тобі перевязували ті ж комуняки , лічився , вчився безкоштовно , то чому коли тобі було так погано ти не втік десь на захід де все так добре?А голодомор творили такі , як ти , твої сусідми , можливо і родичі , писали один на другого доноси і в НКВД служили майже всі місцеві , і в німців служили поліцаями можливо і твої сусіди чи родичі , які розстрілювали українців.
42. orakul / 7 вересня 2018, 18:06
37.Selena2017
«Відповідь розмита, ніякої конкретики. За "Може б ..." - нічогісінько. Через «може» і потерпаємо сьогодні»

«Прежде чем решать «что делать», необходимо понять, «что происходит». А відбувається процес глобалізації і нею зумовлені процеси в суспільстві не можна записати по пунктах. «Чтобы овладеть миром, надо овладеть Россией» (Теодор Герцль, ідеолог сіонізму) «Нужно всегда исходить из того, что в первую очередь задача этих народов — обслуживать нашу экономику.» (Гитлер) Нас натравили на Росію як раніше двічі натравлювали німців. Але зараз німці стали не такі дурні. «Идет война… не за обрывки суши,
Духовная… с невидимым врагом,
Жестокая война… за наши души,
Идет война…. между добром и злом!»
Ми стали на сторону зла і поки цього не зрозуміємо ніхто нічого не вдіє. Нас поступово знищат, як ми цього і заслуговуємо.
43. Slavko / 7 вересня 2018, 18:07
34.orakul
«Кагал організував перебудову і розвал СРСР. Бандерівці боролися за розвал СРСР, а значить виконували те, що було потрібно кагалу. Кагал фальсифікує радянську історію затираючи значимі події і досягнення, принижує роль раднянсткого народу в війні»

Цей ваш діагноз називається "совок в голові", було і вмоєї матері таке, але я вилікував правдою. Мабуть тому, що не застав ковбаси по дві копійки, не читав "зомбоісторії КПСС" і таке інше. Не знаю, хто вам допоможе...
Скажіть, знавці, для прикладу, куди діли калік ВОВ, скільки їх було і що з ними сталось, як померли? Га? Ото такі переможці - на безлюдний острів їх... Америка придумала??
44. orakul / 7 вересня 2018, 18:21
43.Slavko
«"совок в голові", було і вмоєї матері таке, але я вилікував правдою»

Бач, виходить у тебе батьки були нормальні, а то я вже було подумав, що "яблуко він яблуні..." Ну це лишній раз підтверджує ефективність пропаганди і незахищеність мізків обивателя. Прикольно, що отой бред про інвалідів недавно і мені попадався у вигляді книжечки, яку розповяюджують у поїздах і автобусах. Пропаганда настільки примітивна, абсурдна і недоказова, що навіть важко повірити до якої планки опустили ваші мізки.
45. orakul / 7 вересня 2018, 18:31
43.Slavko
«не читав "зомбоісторії КПСС" і таке інше.»

"Не читав але засуджую". Був колись такий крилатий вислів. Елементарна логіка підказує,
що саме історію КПСС і треба вивчати. КПСС була правлячою (так і свідомі ствержують) і історію по ній і по її документах треба вивчати. У нас же все навпаки. Історію вивчають по Гордону, Яворівському і кому там ще... І ще історію треба вивчати по Сталіну і Гітлеру. Праці обох надійно заховані від людей. Поважаюча себе людина, з відчуттям гідності, повинна б задатися питанням, навіщо все це сховали? А українці кажуть: навіщо воно мені, я і історію КПСС не читатиму, бо і так усе знаю, бо по пятому каналу показали.
46. antibloger / 7 вересня 2018, 18:39
43.Slavko
«43. Slavko / сьогодні, 18:07»

Slavko а я тобі пропоную проналізувати сьогодення - стан злочинності, корумпованості, професіоналізму чиновників (а вони всі з майдану), рівень життя (купівельна спроможність) в порівнянні 2010-2014, обіцянки політиків (за газ, за суди, за поліцію, за свободу слова, і т.д і т.п) які давалися на майданах і віче по всій Україні, і нарешті почитайте в Вікіпедії, що таке революція, а що переворот!
47. Vlada82 / 7 вересня 2018, 19:22
40.Slavko
«Ви справді вважаєте, що вийти на майдан із мирним протестом - це незаконно!?»

Slavko, якщо у когось і "совок в голові", то у вас точно полова. І злізли ви точно з хмарочоса, а не були серед людей у 2013-14 роках. Бо про який "мирний протест" ви говорите? Ви не бачили, як у Санжарах натовп не зовсім адекватних майданівців (вони самі себе називали майданівцями, це не моя видумка!) тягали за барки неугодних керівників, бо ті були на той час членами ПР. Спитайте у Паршевлюка, як він прийшов до влади (чи не на хвилі майдану?), а через кілька місяців, коли президент його звільнив, заскочив з натовпом у райдержадміністрацію люструвати Ковальова. На якій підставі, за яким законом, скажіть мені? За законом тієї "трійки", що судила за три колоски у 30-х роках? Так то були хоч із якимись повноваженнями, не самозванці. Спитайте у десятків свідків, як Андрій Река притягав сміттєбаки під райпрокуратуру і гупав у бубон з вигуками "Банду геть!". А хто йому дав право бути суддею і визначати, хто банда, а хто ні? Яка Конституція? Хто тоді скасував у Санжарах презумпцію невинуватості? Ви чули про таку юридичну норму? Тепер той Река сидить у ВР і пише нові закони, які готовий негайно ж переступити, якщо в тому будуть його власні інтереси. Хіба не так? А скільки подібних прикладів було по всій Україні, потім цими фактами смакували по телебаченню, а кримчан і жителів Донбасу лякали вашим побратимом Сашою Бєлим, який махав перед чиновниками автоматом. Це теж було законно? Чи ви як щирий націоналіст намагалися спинити ту вакханалію? Та мабуть плескали в долоні. І тепер не визнаєте, що нинішня бойня на Донбасі й анексія Криму сталася не тільки через агресію Росії, а й через таких самодурів, як Саша Бєлий та його однодумці. Тільки про це чомусь не говорять. Бояться, напевне. І ви боєтесь визнавати правду і бути об"єктивним.
48. Vlada82 / 7 вересня 2018, 19:36
Ще одне згадала, тут ми із Slavkoм вже дискутували щодо пам"ятників. Так от, якщо ви з Кобеляк, то пригадайте, як ваш піп бігав у рясах з молотом і гепав бюст Леніна. Це теж було законно на ваш погляд? Адже на той час Закону про декомунізацію ще не було. Та й у Законі там не написано, що пам"ятники треба валяти з дикими воплями, як у нас Река: "Долой цих ідолів-падлюк!". Цивілізовані люди їх акуратно демонтують і не заробляють на цьому політичні дивіденди, у них подібні вчинки здавна звуться вандалізмом. Це поняття вкладається в юриспруденцію, про нього зокрема сказано у статті 194 ККУ. Але хоч десь, хоч хтось розслідував, чи підпадають "дикі повалення пам"ятників" під цю статтю? Ні! Бо все прикривається "революцією гідності" і "революційною доцільністю". А в більшовиків теж були, між іншим, поняття і "революційна доцільність", і "червоний терор". Ви навіть не розумієте, наскільки повторюєте дії тих, кого засуджуєте. А це значить, що ви взагалі нічого не розумієте у своїх діяннях. Зомбовані націоналістичними ідеями не менше, ніж наші батьки - комуністичними.

Змінено 07.09.2018, 19:39
49. микола козак / 7 вересня 2018, 21:07
Владаякий же він націоналіст ,коли він готовий знищувати таких , як і сам українців , які по іншому ніж він сприймають реальність.Хоч він тієї реальності зовсім не сприймає.Він просто зомбована людина , якій навязали гадить на своїх батькфів і їх життя і він це чітко виконує.
50. Slavko / 7 вересня 2018, 23:05
48.Vlada82
«чи підпадають "дикі повалення пам"ятників" під цю статтю?»

Відповідаю :
Конституція України - Розділ I
Стаття 5. Україна є республікою.

Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами.

Ніхто не може узурпувати державну владу.

Це було на моїх очах, піп був із Марківки і нічого дикого, все цивілізовано, не дивлячись на ваш понос. Піп - теж людина і служитель народу. Ну я б зробив те саме, але спокійніше. І нічого страшного... А що комусь від того страшно стало,(я сам бачив, що деякі боялись і підійти) що нищать їхніх ідолів-богів, так це є ваші особисті проблеми, треба було все-таки підійти і вам би спокійно розповіли, ті, хто знає, ким були ті ваші боги і як руйнували церкви під їх керівництвом, наприклад. Може, комусь і накипіло, вас це не цікавить... А ще, знаєте, мені швидко обридає все пояснювати тим, хто нічого не робить, а тільки критикує. Майте хоча б повагу до тих, хто що-небудь робить для вас і за вас, дико чи не дуже, бо на стороні залишаєтесь ви.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити.

Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити.

Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують,

але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.

Б. Ясенський
51. микола козак / 8 вересня 2018, 08:23
Саме народ приймав одну , потім другу Конституцію , потім вернулись до першої , потім до другої , зараз будуть міняти , бо треба йти в НАТО.І виконується та Конституція , як кому заманеться , ну наприклад по медицині.Отож юрист із тепе ніякий , бо ти і досі не подав позов про недотримання гарантом Конституції.
Ви з селеною є активісти , це ж ви валили памятники , кидали людей в сміттєві баки , займаєтесь рейдерством .У 30-х минулого століття були продзагони , створені з активістів , які забирали в людей хліб.То чим відрізняються нинішні активісти від тих ,і у тих , і в нинішніх культ насилля ?
52. микола козак / 8 вересня 2018, 08:26
53. orakul / 8 вересня 2018, 09:58
51.микола козак
«То чим відрізняються нинішні активісти від тих ,і у тих , і в нинішніх культ насилля ?»

Та нічим вони не відрізняються, це одна й та сама порода пришелепуватих виродків. Саме тому й смішно спостерігати, як саме вони найдужче кричат про революції і революціонерів, як клянуть тих активістів і т.д. і т.п. Після перевороту 17-го такі самі ламали церкви, вішали попів, грабили й розтягали панські маєтки, вбивали руських офіцерів і всіх неугодних. Точно таке тоді було беззаконня і правив лозунг революційної доцільності. І тепер вони найдужче невдоволені "совком". О, блін! Тому то я й пропоную вивчати усім логіку, але свідомі не бажають. Так їх і лошаритумуть до безкінечності. Кагал плануючи наш переворот все добре прорахував. Були згуртовані і взяті під контроль усі свідомі (як рушійна сила). Свідомим поступово втокмачували в голови про негаразди "совка", про злочини режиму і т.п. Вони в це увірували. Їх викорситали як останніх лошар. І на ділі вийшло, що борючись з минулим, вони розіграли той самий сценарій. Вони - копія тих активістів і виродків. Результатом їх боротьби стало не ліквідація мінусів тієї революції а відновлення тих мінусів аж до породження швондерів, приведення до влади суцільних неуків і дегенератів. А в цей самий час вся власність остаточно перкочували до рук кагалу. Так було і в 17-му. Була знищена національна буржуазія і її власність. Далі кагал планував, в залежності від розвитку подій, або привласнити усе і повернутися до капіталізму або стати на чолі соцсистеми і фактично теж володіти усім СРСР. Сталін цю систему зламав і усіх тих революцеонерів заставив працювати і відновляти розвалене та пиляти ліс. Хто дуже пручався той пішов під вишку. От коротко суть. Зараз треба Сталіна. Як показує історія, серед українців таких особистостей ніколи не було. Хіба що Богдан. Тому його зараз і заплямовують.
54. orakul / 8 вересня 2018, 17:12
50.Slavko
«Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.»

Беспосередньо, це значить по беспределу. Ви повинні були дати наказ своїм депутатам, а ті проийняти рішення про демонтаж памятника на сесії. Це так роблять у Європі в яку вам дуже хочеться та рилом не вийшли.
50.Slavko
«Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують,

але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
»

А тут ти попав у масть. Це дійсно так. І якби люди були не байдужі, то вони б попові і усім вам, там присутнім, набили б пики, і ото б було "Народ здійснює владу безпосередньо.." Припустимо, вам не подобався Ленін, якого ви в вічі не бачили і книжки якого навіть в руках не тримали. А нахрена ви зламали памятну стелу вашим батькам - комсомольцям 60-х? От є тут хто такий грамотний, що може дохідливо це пояснити.
55. Slavko / 8 вересня 2018, 21:22
54.orakul
«Ленін, якого ви в вічі не бачили»

Я не бачив, мені мати розказувала - нічого приємного з вигляду... Дохлий дохлим лежав. А ти, мабуть, кагал бачив-таки... Просвічуйся Посилання на www.umoloda.kiev.ua КРИВАВИЙ: ЯК ЛЕНІН ПОКЛАВ ПОЧАТОК ВЕЛИКОМУ «СТАЛІНСЬКОМУ ТЕРОРУ»
56. Slavko / 8 вересня 2018, 21:26
54.orakul
«вам не подобався Ленін»


ГІБРИДНА ВІЙНА 1917-ГО РОКУ. «ОПОЛЧЕНЦІ» ЛЕНІНА

"Новітня" російська стратегія гібридної війни – це бездарно реалізований плагіат тактичних схем більшовицького вторгнення до України 100-річної давності

Вторгнення очима більшовицької пропаганди: «правильний» українець з червоною зіркою проганяє «неправильного» синьо-жовтого

Попри поширене ставлення громадськості і військових спеціалістів до "гібридної війни", як до новітнього і небаченого раніше способу ведення бойових дій, історики не бачать у ній нічого нового і сенсаційного. Адже нинішнє російське вторгнення чітко і прямолінійно копіює тактичні схеми, за допомогою яких радянська Росія намагалась знищити українську державність у 1917-1920 роках, і які директор Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович назвав "більшовицькою війною"...Посилання на www.dsnews.ua
57. Slavko / 8 вересня 2018, 21:34
54.orakul
«Припустимо, вам не подобався Ленін»


Мазохізм – любов до своїх катів

Чи буде терпіти нормальна нація на своїй землі пам’ятники тим, хто топтався по її незалежності, хто приніс її представникам страждання? Ви можете уявити в Ізраїлі пам’ятники Гітлеру? Або в Польщі – Катерині ІІ та Миколі І? Або в Росії – Наполеону? А ось в Україні повсюдно зустрічаємо пам’ятники людині, яка зробила чи не найбільше зла її народові. Маю на увазі Леніна. Існування цих пам’ятників, як і численних вулиць Леніна, населених пунктів із назвою Ленінське сприймається в нас як щось цілком нормальне. Більше того – ті, хто намагається зруйнувати ці пам’ятники, зазнають переслідування з боку державних структур. З цим ми не раз зустрічалися за часів незалежної України. І, певно, будемо зустрічатися.

А тепер давайте замислимося, чи не є ці пам’ятники на нашій землі виявом українського мазохізму, такого стану речей, коли жертва любить свого ката? На жаль, мазохізм глибоко закоренився в душах українців і має різні прояви. Хіба не мазохізмом є щорічні відзначення битви під Берестечком? Або недавнє бучне святкування 300-ліття Полтавської битви? Чи помпезне відзначення радянських свят та ювілеїв? Та шанування, поряд із Леніним, вірних йому радянських сатрапів? Прикладів таких несть числа. Водночас культивування української героїки сприймається як щось небажане, як «націоналізм».

Домінування мазохізму перетворює українців у народ-жертву. Ми занадто толерантні, даємо чужинцям змогу сісти нам на голову, тобто відібрати майно, землю, культурні надбання. А потім ще й цілуємо руку своєму панові, який нас цією ж рукою б’є. Не даремно ж ми обираємо в свої представницькі органи українофобів. І закриваємо очі на антиукраїнську пропаганду. Водночас з острахом ставимося до українських патріотів, які прагнуть відстоювати національну гідність.

Але страшно не лише це. Страшно, що більшість українців не усвідомлює... Посилання на www.radiosvoboda.org
58. orakul / 8 вересня 2018, 23:38
Добре що ви дали ссилку. Тепер стало ясно що ви "курите". Так от, українські так звані патріоти завжди були запроданцями і зрадниками словянского роду. Це ви привели на нашу землю катів, які не сьогодні завтра відберуть у нас останє - землю. Самі ж українці майже всі будуть фізично знищені. Залищать тут лише пришелепуватих «патротів» у шароварах, на яких заїзжі туристи будуть дивитись як на мавп у зоопарку. В такий спосіб нові хазяї України будуть на вас заробляти собі ще й шекелі. От вже дійсно СУГС. Тепер стосовно Леніна. По-перше, не Ленін автор революції а ті, кого ви привели до влади і кому віддали Україну. По-друге, Ленін і Сталін створили Україну в нинішніх її корданах. Дл них держави чи республіки Україна не було. Та вже не в нинішніх, частину ви вже промайданили. Далі промайданите і усю Україну. І що ви мені приводите в приклад Ізраїль? Ізраіль створений на Палестинських землях. Скоро він буде на українських, бо араби таки дійсно віками борються за свою гідність і створюють вічний дискомфорт тим, хто прийшов на їх землі від імені якогось там мовби божого писання. І якщо ми вже заділи Ізраль, так приведіть мені прізвище хоч одного депутата кнесету - українця. Не говорю вже про міністрів чи президента. І все таки хотілося б щось почути про причини повалення стели встановленої на честь ваших батьків за їх самовіддану працю і побудову усього того, чим ви й досі користуєтесь і що й досі розкрадаєте та випилюєте.
59. orakul / 8 вересня 2018, 23:52
55.Slavko
«. А ти, мабуть, кагал бачив-таки... Просвічуйся»

Що ви мені приводити опуси пришелепуватого прислужника кагалу Сядристого. Але, ви й його толком не читаєте. Він же пише "за особистою ініціативою Леніна, котрий говорив: «Від інтелігентської сволоти очистимо Росію надовго». То ви ж повинні цілувати його в опу, бо він робив те, про що ви зараз мрієте. Щоб у нас не було таких пришелепуватих, товарищ Сталін диктаторськи ввів у середній школі предмат Логіка. Її, на жаль, відмінили при Микиті. Ваші батьки може ще вчили, а вам не повезло. Тому то у нас і розвелося мільйони пришелепуватих не розуміючих як скласти у голові «картинку» того що відбувається. Повчіть спочатку Логіку а я посплю. Посилання на royallib.com
60. orakul / 9 вересня 2018, 00:00
57.Slavko
«Чи буде терпіти нормальна нація »

Ще забув сказати, ось перший президент України Кравчук каже, що ми не нація. Цікаво, навіщо він підписав документ розвалу СРСР? Зверніть увагу, я вам приводжу слова не якогось там пришелепуватого Сядристого чи пришелепуватого у квадраті Вятровича, я приводжу слова першого президента, причому слова «вживу» а не написані на якомусь сумнівному сайті, призначеному для охмуряння пришелепуватих так званих патріотів. Посилання на www.youtube.com
61. orakul / 9 вересня 2018, 00:19
57.Slavko
«Мазохізм – любов до своїх катів»

Ти прозівав привітати хлібом-сіллю своїх кумирів. Товчешся тут в інтернеті, замість веселитися. Сьогодні ж щабат, а завтра Рош-ашана. Там тобі вже запрошення дали?Посилання на jewishpeople.in.u
62. Sedoy / 9 вересня 2018, 19:35
перший президент України Кравчук каже, що ми не нація...
Зато второй, между прочим секретарь парткома Южмаша, написал "Украина не Россия"
63. Selena2017 / 10 вересня 2018, 08:48
62.Sedoy
«62. Sedoy / вчора, 19:35»


То було хвилинне, скороминуче, а далі як і у всіх парторгів на тих вершинах.

Змінено 10.09.2018, 11:20
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації