Вхід | Реєстрація

Кобеляцька ЗОШ №2 отримала статус ліцею, а Бутенківська – автобус

Кобеляцька ЗОШ №2 отримала статус ліцею, а Бутенківська – автобус

Про це під час урочистої лінійки повідомила директор навчального закладу Світлана Ніколенко. Транспортний засіб також презентували під час свята.

1 та 3 вересня в загальноосвітніх навчальних закладах Кобеляцького району відбулося свято Першого дзвоника. У суботу його відзначили «друга» і «третя» школи.

Святкова лінійка для учнів ЗОШ №2 проходила на спортивному майданчику. Учителів і школярів вітали начальник відділу освіти Наталія Коваль та депутат районної ради Анатолій Таранушич. Директор школи Світлана Ніколенко повідомила присутнім, що починаючи з цього навчального року, установа змінює свій статус. Тепер ЗОШ №2 матиме назву «Кобеляцький ліцей №2 імені Олеся Гончара Кобеляцької районної ради Полтавської області». У її підпорядкування переходить філія «Золотарівська початкова школа».

Також педагог розповіла, що навчальний заклад відвідуватимуть 818 учнів, з них 92 вперше сядуть за шкільні парти.

Головними персонами свята були учні 1‑х та 11‑х класів. Адже в статусі школярів одні вперше побували на першовересневій лінійці, а інші — востаннє. Одинадцятикласники разом із педагогами під гучні оплески вивели на шкільне подвір’я першаків та вручили їм учнівські пам’ятки.

Уже традиційною складовою багатьох свят став флешмоб. Свій ритмічний танець підготували й учні «другої» школи. Рухи демонстрували одинадцятикласники, а за ними повторювали всі бажаючі.

Про початок нового навчального року у дзвоники оголосили першокласниці Софія Бистрякова та Софія Коваль і одинадцятикласники Ігор Ольховий та Максим Ромащенко.

 

У «третій» школі першокласникам видали посвідчення

Паралельно Перший дзвінок святкували і учні міської школи №3. Цього року їх шкільну родину поповнили 16 новачків.

Заступник директора школи Володимир Гриценко зачитав наказ про зарахування першокласників, після чого класний керівник Вікторія Пугач вручила їм посвідчення. Також майбутні випускники передали наймолодшим подарунки і оберіг.

Від імені батьків першокласників виступила Тамара Іщук, яка поздоровила всіх з початком шкільного року. Далі наймолодші школярі виконали танець, котрий вони підготували з класним керівником.

Цього року в «третій» школі здобуватимуть знання 146 учнів. Випускним 2018-19 навчальний рік стане для 11 дев’ятикласників.

 

Бутенківським школярам придбали автобус

3 вересня розпочали навчання учні Бутенківського опорного закладу. Депутати сільської ради підготували для школярів приємний сюрприз. На умовах співфінансування їм придбали новий автобус (державний бюджет — 1 200 000 гривень, а бюджет громади — 600 000).

Також за програмою «Нова українська школа» для першокласників закупили сучасні парти, комп’ютерну техніку.

Для 38 дітей Бутенківської школи дзвінок продзвенів уперше. Їх класними керівниками стали Зінаїда Голик і Наталія Коляка. Усього ж в учбовому закладі навчатимуться 348 школярів.

Учні Бутенківської ЗОШ теж підготували флешмоб під назвою «Україна — єдина». По його завершенню учні початкових класів випустили в небо сині і жовті кульки.

На перший урок школярів покликали учениця 1 класу Софія Бабич та учень 11‑го Богдан Киба.

До речі, усі першокласники району отримають індивідуальні ігрові набори «Лего» та набори «Лего Плей Бокс» на клас.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2018, 12:25 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації