Вхід | Реєстрація

Полоненого новосанжарця водили Донецьком і дозволили зателефонувати матері

Полоненого новосанжарця водили Донецьком і дозволили зателефонувати матері

21 січня на платформі Ютуб канал News-Front опублікував допит українського військового Станіслава Панченка 1999 року народження. У відео хлопець розповідає, що родом він із села Попове Новосанжарського району. Проходить контрактну службу в 58-й Окремій мотопіхотній бригаді Сухопутних військ Збройних Сил України.

Станіслав говорить, що вирішили з товаришем "набухаться". Доки той стояв на посту, Панченко сходив у магазин, купив три пляшки горілки та слабоалкогольні напої. Солдати випили придбане, а потім покурили "шмалі" (наркотична речовина). Далі Станіслав підійшов до зенітки, пустив автоматну чергу під ноги бійцеві з позивним "Лебідь", забрав у нього телефон і пішов "убивати" денеерівців. Аби не натрапити на чергових ЗСУ, ішов кущами, аж доки його не схопили ополченці "Шаміля".  

Зі слів військового, зараз на передовій усі "синячать". Сержанти вживають амфетаміни та метамфітаміни.  
Станіслав зізнався, що мав проблеми із законом за грабіж або, як він висловився, гоп-стоп. Коли прийшов у військкомат, то йому порекомендували служити в 58 ОМБР. Про те, що на хлопця відкрита кримінальна справа і чекає суд, військові були поінформовані. Та запевнили, що після навчання він одразу поїде на передову. На суд Панченка відвозив замполіт військової частини "Ждан". Він і клопотався за військового. У результаті Станіслав отримав два роки умовно.  

У соціальній мережі Фейсбук на сторінці 58 ОМПБР 21 січня з’явилась наступна інформація:

"ВАЖЛИВО! Панченко Станіслав Мирославович дійсно боєць 58 ОМПБР. Ми акцентуємо увагу на те, що, скоріш за все, сказані ним слова на відео являються результатом психологічного чи навіть фізичного тиску шляхом «обробки» військовослужбовця. Підтвердженням цього є те, що відео звернення опублікувалось лише на третій день після зникнення військовослужбовця. Фактично цього досить для проведення «роз’яснювальної» роботи.

Відомо, що всі інформаційні матеріали проросійських найманців є нічим іншим як елемент інформаційної війни".

25 січня канал WarDoc випустив сюжет "Полоненому бійцеві ЗСУ показали зруйнований обстрілами Донецьк". У ньому Станіслава водять вулицями Донецька, з ним спілкуються місцеві жінки, військові. Також дозволяють зателефонувати матері.

У Єдиного реєстру судових рішень від 1 вересня 2018 року Ленінський райсуд Полтави (суддя Юрій Новак) розглядав матеріали кримінального провадження стосовно Станіслава Панченка. Його обвинуватили у грабежі. Встановлено, що Станіслав 2 березня 2017 року на проспекті Миколи Вавілова у Полтаві побив чоловіка та забрав у нього мобільний телефон та банківську картку. Того ж дня Панченко зняв із картки 3 тисячі гривень. На суді обвинувачений визнав свою вину та щиро розкаявся. Суд призначив йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі умовно.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 січня 2019, 13:08 | Нові Cанжари | Цікаве
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації