Вхід | Реєстрація

Реконструювали відділення невідкладної медичної допомоги в Хорольській ЦРЛ

Реконструювали відділення невідкладної медичної допомоги в Хорольській ЦРЛ

У межах «Великого будівництва» повністю завершена реконструкція відділення невідкладної медичної допомоги в Хорольській ЦРЛ.

На початку лютого КНП «Хорольська ЦРЛ» отримала декларацію про готовність відділення невідкладної медичної допомоги. Його створили шляхом реконструкції приймального та травматологічного відділень закладу. Це вже друге оновлене відділення за рахунок коштів субвенції з державного бюджету, реконструйоване в межах програми Президента «Велике будівництво».

«У відділення вже завезли рентгенапарат, а до кінця березня очікують на поставку комп’ютерного томографа, – розповів голова облдержадміністрації Олег Синєгубов. – Зараз на Полтавщині тривають роботи ще в шістьох приймальних відділеннях лікарень у Гадячі, Горішніх Плавнях, Кременчуці, Лубнах, Миргороді, Полтаві. Всі вони будуть такими ж сучасними й потужними, як приймально-діагностичне та рентгенологічне відділення хірургічного корпусу в обласній лікарні імені Скліфосовського, які ми відкрили наприкінці минулого року».

На реконструкцію приймального та травматологічного відділень під відділення невідкладної медичної допомоги КНП «Хорольська ЦРЛ» у 2020 році з державного бюджету виділено 6,2 млн грн.

«Лікувальний заклад цілодобово працює в ургентному режимі, поряд автодорога міжнародного значення М-03, тож травмовані потрапляють до нас. Заклад є опорним і без відділення невідкладних станів не може працювати. Дозвіл на будівництво ми отримали у вересні торік, а під кінець 2020-го відділення вже звели. Розуміли, що маємо ефективно й оперативно працювати, щоб освоїти кошти. Підрядники роботи виконували, працювали з 7 ранку до 7-8 години вечора щодня», – зазначив головний лікар КНП «Хорольська ЦРЛ» Михайло Виноград.

Розповів, що до реконструкції в закладі утеплили вікна, зробили санвузли. В межах реконструкції капітально відремонтували приміщення, обладнали вентиляцію, підготували кабінет для КТ. За словами Михайла Винограда, госпіталізація в заклад відбуватиметься через відділення невідкладних станів, в якому цілодобово можуть приймати 50 хворих. Фахівці, які працюватимуть з обладнанням, підготовлені.


Автор: пресслужба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 березня 2021, 16:40 | Хорол | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації