Вхід | Реєстрація

Позачергова сесія міськради: придбання рентген–апарату і завершення будівництва Шенгурівськоїх амбулаторії

Позачергова сесія міськради: придбання рентген–апарату і завершення будівництва Шенгурівськоїх амбулаторії
Олександр Копелець: «Амбулаторію приймемо на баланс лише після повної перевірки»

У понеділок депутати Кобеляцької міської ради зібралися на позачергову сесію, щоб виділити кошти для місцевої лікарні.

На початку зібрання міський голова Олександр Копелець пояснив, що на попередній сесії з місцевого бюджету на медичне обладнання вже передбачили 1 мільйон гривень. Депутати Кобеляцької міської ради зібралися на позачергову сесію, аби виділити додаткові кошти на придбання рентген-апарату.
Працівник фінансового відділу Андрій Дацко сказав, що для того, аби направити кошти на фінансову підтримку лікарні, їх необхідно зняти з резервного фонду.

Також Андрій Дацко повідомив, що в п’ятницю міська рада отримала рішення від Полтавської облдержадміністрації щодо розподілу щорічної базової дотації на освіту й медицину. Якщо в попередні роки Кобеляцький районний бюджет отримав 188 мільйонів гривень, то вже громаді в 2021‑му передбачили лише 5 мільйонів 78 тисяч.

— Область внесла зміни, і тепер загальну суму 200 мільйонів, яку отримав обласний бюджет, розділили пополам, — говорить Дацко. — 50 відсотків (99 мільйонів) залишилися в області, а половину розподілили між громадами. При цьому враховували кількість сільського населення, яке обслуговується в медичних закладах вторинного рівня, і кількість учнів опорних шкіл. У Кобеляцькій громаді це 23 444 сільського населення і 1346 школярів.

Депутат Володимир Жуков поцікавився в головного лікаря Кобеляцької міської лікарні Володимира Казирода щодо стану рентген-апарату. Медик пояснив, що апаратура німецького виробництва. Його вже доставили в лікарню. Невдовзі приїдуть фахівці, які навчатимуть спеціалістів лікарні роботі з апаратом.

Пересувне обладнання використовуватиметься в приймальному відділенні, з його допомогою можна зробити і флюорографію, і рентген.

Цифровий рентген-апарат коштує 2 мільйони 600 тисяч гривень. Із цієї суми 1 мільйон 600 тисяч виділить лікарня.

Інше питання теж стосувалося медицини. Справа в тому, що завершилося будівництво Шенгурівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Тому Департамент будівництва, містобудування і архітектури Полтавської ОДА, який був замовником об’єкту, звернувся з листом до міської ради щодо передачі будівлі в комунальну власність ОТГ.

Міський голова запропонував створити комісію, яка перевірить якість виконаних робіт, і вкаже підряднику на всі недоліки. І лише після їх усунення медзаклад приймуть у комунальну власність.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 травня 2021, 14:07 | Кобеляки | Фінанси


1. nazar / 28 травня 2021, 17:30
Отакої. Тамілка вже ліва рука Санича. Здулась опозиція.
2. orakul / 28 травня 2021, 19:09
"Із цієї суми 1 мільйон 600 тисяч виділить лікарня."
Блін, а звідкіль у лікарні такі гроші? Чи вони наркотою приторовують? Так хай би тоді якусь лишню аптечку купили для швидкої.
3. Ltava / 28 травня 2021, 22:31
2.orakul
«а звідкіль у лікарні такі гроші?»


Кошти виділяються НСЗУ за кожен пролікований випадок, на жаль в цьому році їх буде все менше і менше(((
4. orakul / 28 травня 2021, 23:11
3.Ltava
«
Кошти виділяються НСЗУ за кожен пролікований випадок»

А можна детальніше. Це цікаво. Ти хочеш сказати, що лікарня отримує кошти з держбюджету за те що когось там пролікувала? Ну наприклад попалась їм баба з апендиксом, вони їй його видалили, відзвітували і згодом отримали скажімо 10 тис. за її лікування? Може воно так і є, я не знаю, тому і запитую. Але якщо це так, то із цього логічно витікає, що лікарня - це шахрайська злочинна установа. Вона, як мінімум, займається нецільовим викорисаннм коштів. Кошти ж їй дали для лікування баби, а вона їх витратила на якийсь аппарат. А з баби вони тупо здерли бабло, змусили її продати свиню чи корову, бо якби вона цього не зробила, то тупо б померла. Без бабла з нею ніхто б не став навіть розмовляти. Як привезли її з апендиксом, так і назад би відвевзли, якщо в неї нема бабла. Нагадаю що згідно ст. 49 Конституції "у державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно". Усікаєш? Виходить що лікарня порушує Конституцію, займається здирництвом та ще й нецільовим використаням коштів. А їх за це тут ще й прославляють. Круто обаставлено.
5. Ltava / 29 травня 2021, 07:36
4.orakul
« Кошти ж їй дали для лікування баби»


Не «для» а "за")) Пролікували- отримали, особливо за «ковідних» , чим більше хворих тим більше компенсації)) Окрема історія з сімейними - отримав кошти на рік в перед і повинен віддавати за до обстеження, консультації і т.д. Але отримуєш чужі а віддаєш уже «свої» , рідні))) Тому і такий рівень медичної допомоги на рівні сімейних )) А хворі? А що хворі? Їх більше чим норма на сімейного, та і гроші за них уже отримано, помре то з новим декларацію заключать і гроші отримають ((
6. EuqeneMukhin / 29 травня 2021, 07:48
1.nazar
«Здулась опозиція.
»

Про що ви базікаєте, яка опозиція.Копелець іх всіх купив, кого землею. кого битими вікнами.Цей весь непотріб, який зараз в міській раді, обіцяв сільским головам золоті гори а що получилося ?
7. orakul / 29 травня 2021, 10:13
5.Ltava
«Не «для» а "за"))»

Ти не мути, я спеціально написав «для» і ждав що ти напишеш "за". А тепер скажи, що це міняє? Получається, що гроші вони вкрали і не важливо в який спосіб і коли. Їх треба було бабі віддати, а вони їх пустили фі_г зна на що. І ти якось не побачив приведеної статті Конституції. Повторю "у державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно". Бабі абсодютно пофі_гу як вони будуть забезпечувати її конституційні права. Хай створюють якийсь резервний хвонд в ОТГ чи у самій лікарні, хай роблять так як із сімейними, чи ще щось видумують. Ну не зря ж вони вчаться по 7 років. Так ти ж скажещ, що вони все одно розікрадуть. Ну так тоді давай і ми будемо у них красти, ну а що лишається робити? Око за око...

Змінено 29.05.2021, 12:41
8. orakul / 29 травня 2021, 12:43
Ти ба яке воно інтелігентне. Слово по_фіг у нього як матюк.
9. Den83 / 3 червня 2021, 16:14
Дійсно нехай би витрачали кошти на поліпшення медицини ніж спонсують Армянів на виконання не якісного ремонту доріг громади та отримують з цього відкати пан Копелець зі своєю свитою.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації