Вхід | Реєстрація

Брати-депутати «вибивали» з жінки доларовий борг

Брати-депутати «вибивали» з жінки доларовий борг

31 січня Офіс генерального прокурора повідомив, що за вимагання більш ніж 39 тисяч доларів на Полтавщині затримано двох депутатів.
Зокрема, у тексті йдеться, що За процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури депутатів Полтавської обласної ради та Миргородської районної ради викрито на вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (частина 2 статті 189 ККУ).

За даними слідства, двоє депутатів, погрожуючи фізичним насильством, вимагали та отримали у жительки Полтавщини понад 39 тисяч доларів США. Вона начебто придбала викрадене зерно у працівників товариства, яке належить одному з депутатів.

Наразі депутати затримані в порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.
За місцем проживання фігурантів та на території товариства проводяться обшуки. Слідчі та процесуальні дії тривають.

Згодом у соцмережі Фейсбук генеральний прокурор Ірина Венедіктова написала:

«І ще одна непересічна подія, про яку мушу поінформувати суспільство.

Під час розслідування кримінального провадження за процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури силами слідчих Полтавського районного управління поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в Полтавській області, були затримані голова фракції «Довіра» в Полтавській обласній раді та його брат, який є депутатом Миргородської районної ради.

Один із братів володіє Великобагачанським комбікормовим заводом. За даними слідства, депутати вимагали із погрозами застосувати силу у громадянки України передати їм 39 тисяч доларів США як розрахунок за, м’яко кажучи, сумнівні боргові зобов’язання.

Сьогодні після отримання цих коштів, фігуранти-депутати були затримані. Наразі тривають невідкладні слідчі дії та обшуки».

Для довідки. Головою фракції «Довіра» в Полтавській облраді є Олег Діденко. Його брат Ігор Діденко — депутат у Миргородській райраді та голова правління ТОВ «Великобагачанський комбікормовий завод».

У реєстрі Мін’юста значиться, що Олег Діденко є співвласником СФГ «Григорій» та громадського формування з охорони громадського порядку «Козацька варта». У декларації за 2020 рік Діденко вказав, що як працівник отримував заробітну плату в ТОВ «Великобагачанський комбікормовий завод», ПП «Великобагачанський комбікормовий завод» і ПП «Довіра-1».



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 січня 2022, 20:55 | Полтава | Кримінал
1. Fuks / 31 січня 2022, 21:08
Обидва з партії НеДовіра
2. КАМаз / 31 січня 2022, 22:19
Ага однопартієць їхній керує і в Кобеляках пахан, може і він скоро на нари піде.
3. Zorn / 1 лютого 2022, 10:05
Впевнений, що на нари ніхто не піде. Тим паче Діденко, який при всіх режимах завжди був у владі.Зійде піар ісправа потухне. Згадується приклад Головка ("Корупційну справу Головка-Уварова вдруге передали від НАБУ до поліції","Корупція в Полтавській ОДА з хамоном і шпротами: пройшов рік і нікому не висунули підозру" і ще багато різноманітних статей про тогочасну гучну корупційну справу керівника області). Галасу було багато, а результатів (покарання) не чути. І таких прикладів безліч. Та й з кобеляцьких подібних справ, здається, лише один був засуджений за корупцію: покійний начальник агроуправління сидів за хабар у 100 доларів (2003 рік 500 гривень -100 доларів).

Змінено 01.02.2022, 10:07
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації