Вхід | Реєстрація

Під моїм вікном поселення бомжів

Донедавна до безхатченків, яких у народі називають просто «бомжі», я ставилася з деяким співчуттям, можна сказати, навіть розумінням. Люди – без даху над головою, кинуті напризволяще, нікому не потрібні, переживають холод, голод… Та останнім часом я змінила своє ставлення до них.
Неподалік багатоквартирного будинку, де проживаю, знаходяться баки для сміття, куди мешканці прилеглих п’ятиповерхівок скидають усілякий непотріб.
Вікна моєї квартири виходять саме на ту сторону, де розміщений смітник. Щодня доводиться мені спостерігати, як двоє бомжів (чоловік та жінка, вік яких важко визначити) нишпорять у тому смітті, розривають пакети, відбирають собі щось підходяще, забирають з собою і бредуть у напрямку залізничного вокзалу. Саме там у зимовий час вони і кочують. Я все розумію – ніде їм дітися, але ж треба з розумінням ставитися і до пасажирів потягів, котрі заходять на цей вокзал, беруть там білети, чекають приїзду поїзда. Дихати там – просто нічим, такий сморід іде від цих «непроханих пасажирів» - безхатченків.
Читала не так давно у «Пирятинських вістях» статтю про те, чи піклуються у нашому районі про безпритульних громадян. Коментар був працівників управління праці та соціального захисту населення, які говорили, що є заброньовані місця у Вишневецькому стаціонарному відділенні для перебування таких людей. Чому ж їх туди не заберуть?
Я особисто теж днями зіткнулася з проблемою, пов’язаною з цими бомжами. Під моїм вікном вони стали робити «перевалочний пункт». Там є невеличкий вхід у підвал, тож вони стали зносити туди зі смітника свої клунки з недоїдками (щоб комунальники не вивезли), бо всього зараз із собою не понесуть. Крім того, стали під’їдати під самісіньким вікном моєї квартири, залишаючи після себе баночки, кульки, пляшки та недопалки після перекуру. Зараз – вони просто насмічують попід будинком, а що буде, як потеплішає? Непотріб, який вони залишають на зберігання, буде ще дужче псуватися під впливом високої температури повітря і смердіти.
Аби попередити такий розвиток подій, я попросила їх не зупинятися під моїми вікнами для «обідів» та перекурів і складувати непотріб. Та не знаю, прислухаються вони до мого прохання чи ні.
Тож проблема з безхатченками у нашому місті є, і, думаю, стикаються з нею багато пирятинців. То, може, відповідальним за соціальні питання місцевим посадовцям уже час якимось чином вирішити це питання?! До речі, ці безхатченки - не такі вже й старі люди, тому їх можна залучати до громадських робіт, наприклад, прибирання територій від сміття (а на початку весни в цьому є дуже нагальна потреба). Взамін за це їм би давали якісь харчі, одяг (є ж, напевно, гуманітарна допомога для малозабезпечених та інших соціально незахищених категорій населення?). Та й притулок якийсь знайшли б їм. Невже ж немає у Пирятині підходящого приміщення для них? І хай би вони не бродили по вулицях міста, по вокзалах та підвалах, тягаючи за собою пакети з непотребом та водячи цілі зграї таких же бездомних, як і вони, собак.

Автор: Т. КРИВЕНКО, м. Пирятин; www.piryatin-visti.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2010, 15:07 | Пирятин | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації