Вхід | Реєстрація

5 місяців ув’язнення за підтримку росії

5 місяців ув’язнення за підтримку росії

Наприкінці лютого в центрі Хоролу чоловік на заклик «Слава Україні» відповів «слава русі, слава росії». Це стало причиною бійки, яку припинив поліцейський. Свідки події зауважили, що чоловік і раніше підтримував росію. Про це стало відомо із судової ухвали.

У ході розслідування правоохоронці з’ясували, що уродженець Брянської області, який мешкає в Хоролі, записував відеозвернення до російських військових із закликом до агресивної війни. Опісля розповсюджував його через месенджер.

«Обращаюсь к тебе как к сыну моего друга, самого близького, и как к тески моему, как сержанту Российской армии, ну так получилось. Сын мой меня не поддерживает, он нацик. Я надеюсь только на тебя и на всю русскую и российскую армию. Знайте, и будьте уверены в том, что только вы защитите наших родителей своих, что только вы защитите Русь, потому что в ваших руках сила и мощь».

Чоловік визнав провину, зауважив, що його слова трактувалися не правильно. За його свідченнями, він не пропагував росію як державу, як випливає з обвинувального акту, а лише вказував на Велику історичну Русь, що є різними за своїм змістом поняттями.

Суд призначив чоловіку покарання у вигляді 5 місяців позбавлення волі та зобов'язав сплатити на користь держави 15 101,60 гривні судових витрат за залучення експерта. Чоловік уже відбув термін покарання.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 серпня 2022, 15:30 | Хорол | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації