Вхід | Реєстрація

Поєднання теорії з практикою

Уже стала доброю традицією співпраця викладачів і студентів спеціалізації «Бібліотечна справа» Гадяцького училища культури ім. І.П. Котляревського з однією з найстаріших книгозбірень України - Гадяцькою центральною районною бібліотекою ім. Лесі Українки. На базі даної бібліотеки студенти проходять як виробничу, так і навчальну практику.
Завдячуючи піклуванню директора ЦРБ Л.О. Назимко, в бібліотеці створені належні умови для проходження практики, відчувається доброзичливе ставлення всіх працівників бібліотеки до студентів.
Проходячи навчальну практику, студенти охоче працюють у відділі обслуговування (як на абонементі, так і в читальному залі), відділі комплектування і обробки літератури, відділі Інтернет-центру.
Інтернет-центр Гадяцької центральної районної бібліотеки ім. Лесі Українки розпочав свою роботу 16 січня 2007 року на кошти Посольства США в Україні у рамках реалізації проекту «Інтернет для читачів публічних бібліотек». Відкриття Інтернет-центру дало можливість жителям нашого міста і району використовувати світові інформаційні ресурси. Користувачі отримали безкоштовний доступ до інформаційно-мережевих ресурсів Інтернету, а бібліотека стала популярним місцем, де відвідувачі мають змогу користуватися Інтернетом.
Працівники проводять індивідуальні та групові консультації по використанню мережі. Постійно надається допомога користувачам у пошуку необхідної їм інформації. На базі Інтернет-центру проводяться Дні Інтернету, екскурсії, тренінги, День відкритих дверей «Інтернет-вітає друзів» тощо. А нещодавно працівники відділу провели для студентів II курсу День Фахівця «Використання сучасних технологій в роботі публічних бібліотек».
Під час проведення заходу студенти прослухали виступ завідувачки Інтернет-центру Катерини Григорівни Кувшинової, яка ознайомила присутніх з досвідом роботи Гадяцької ЦРБ по використанню новітніх інформаційних технологій, акцентувавши увагу на Інтернет-ресурсах, нових носіях інформації - флешах, дисках, дискетах.
Програмою Дня фахівця передбачалось також проведення практичного заняття по використанню електронних ресурсів. Студенти мали можливість побачити електронні бібліотеки, каталоги, вікіпедію, познайомитися з комп'ютерною пошуково-правовою системою НАУ (Нормативні Акти України), тематичними вебліографічними списками та оглядами. Постійно поновлюється інформаційний стенд, який знайомить з правилами користування, правами і обов'язками користувачів.
Хто хоч раз скористався послугами даного відділу, пересвідчився, що змінилися способи надання бібліотечних послуг, які сприяють появі інноваційних підходів бібліотекарів до обслуговування користувачів.
Велика кількість відвідувань свідчить про популярність Інтернет-центру в місті та районі, не дивлячись на наявність в місті приватних центрів. Інтернет допомагає задовольнити найрізноманітніші запити користувачів на інформацію, в тому числі й на ту, що відсутня в бібліотеці.

Автор: Л. Голуб, викладач училища, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2010, 12:54 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації