Вхід | Реєстрація

Нумо читати!

Нумо читати!
Центральна дитяча бібліотека ім. І. Торубари днями відзначила одразу три події – День дитячого читання, 250 років з дня народження письменника Ханса Крістіана Андерсена і поповнення бібліотечних фондів. Щедрий подарунок закладу традиційно зробив Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра».
На жаль, матеріальний стан бібліотек в Україні наразі плачевний. Про поповнення бібліотечних фондів у державі згадують або в останню чергу, або й взагалі не згадують. Тому меценатська допомога є єдиним променем у збанкрутілому, але такому необхідному особливо для підростаючого покоління царстві книги.
Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра» щороку, починаючи з 2005 р., збагачує централізовану бібліотечну систему для дітей у середньому на 1000 книжок. Серед подарованих цьогоріч  – і казки, і художні твори, рекомендовані шкільною навчальною програмою, і підручники. Кожного року ціни на поліграфічну продукцію зростають, тому бібліотекарі подарунком дуже задоволені.
— Ми отримали поповнення фондів – понад 700 книг. Це дуже цінний і своє­часний подарунок. Усі працівники ЦБС для дітей дуже вдячні Почесному Президентові Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра» Володимиру Матицину за те, що він піклується про інтелектуальний розвиток підростаючого покоління, що розуміє, як важливо в еру комп’ютерних технологій прищеплювати у дітей любов до книг, розвивати їхній естетичний смак, – говорить директор центральної дитячої бібліотеки ім. І. Торубари Валентина Русакова.
Щиро дякували людям, які підтримують бібліотеку, й маленькі читачі. Своїми виступами вони доводили, що мода на читання жива серед дітей. Відвідувачі бібліотеки-філії № 7 підготували лялькову виставу за мотивами «Маленького принца» Антуана де Сент-Екзюпері.
— Книги відіграють велику роль у житті дитини. Вони стають своєрідною ланкою між дитячим і дорослим світами. І дуже важливо, щоб кожна дитина збагнула світ книг, покохала його всією душею, – зазначив Почесний громадянин Кременчука, Почесний Президент Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра» Володимир Матицин, вітаючи дітлахів та бібліотекарів з їхнім святом. Він пообіцяв, що традиція поповнювати книжкові фонди бібліотек житиме і надалі.
Після завершення урочистої частини заходу юні читачі цілеспрямовано кинулися до стендів з новими книжками, щоб обрати ті, які вже найближчим часом зачитають до дірок. Адже попереду літо, коли можна не лише брати у бібліотеках книги, рекомендовані вчителями, а й обирати щось для душі.

А Ви любите книги?
Те, що діти не люблять і не хочуть читати – неправда. Й у цьому нас переконала учениця 4-А школи № 20 Валерія Марчишина (на фото праворуч).
— Я читати люблю. Майже всі книги, що є у бібліотеці, я вже прочитала. А вдома читаю енциклопедії, а ще у нас є Книга рекордів Гіннеса, – зізналася дівчинка.
От, так-от! І вміють читати, і люблять.

Автор: Олена УСКОВА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації