Вхід | Реєстрація

У Кременчуці з’явиться метеостанція

У квітні метеостанція буде встановлена та налагоджена, а у травні – розпочне роботу. Про це повідомив завідувач відділу екології міськвиконкому Г. Демьохін.
Датчики будуть встановлені прямо на будівлі міськвиконкому, а показники фіксуватиме комп’ютер. Метеостанція вимірюватиме температуру, вологість, кількість опадів, швидкість та напрям вітру. За словами заввідділу екології міськвиконкому Г. Демьохіна, апаратура потрібна насамперед його відділу, щоб виявляти підприємства, які здійснюють несанкціоновані викиди шкідливих речовин в атмосферу.
— Наразі важко висувати претензії виробникам, навіть коли відділ екології зафіксував факт викиду небезпечних речовин. Нам заявляють: «А ви доведіть, що це наше підприємство. Невідомо, яким був напрям вітру і звідки прийшла хмара», – каже Г. Демьохін.
Крім екологів, метеостанція допоможе слідчим та представникам страхових компаній, які зможуть отримати точні дані про погоду, наприклад, у момент ДТП. Результати спостережень за погодою можуть знадобитись і комунальним підприємствам, зокрема для визначення температурного режиму, подачі теплоносія тощо.
За словами Г. Демьохіна, облаштування метеостанції обійдеться Кременчуку в 100 тис. грн.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 квітня 2010, 15:51 | Кременчук |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації