Вхід | Реєстрація

На Полтавщині притягнуть до відповідальності жінку за злісне невиконання батьківських обов’язків

На Полтавщині притягнуть до відповідальності жінку за злісне невиконання батьківських обов’язків

Слідчі поліції Хорольщини, за процесуального керівництва Хорольського відділу Лубенської окружної прокуратури, обґрунтовано підозрюють 32-річну мешканку Лубенського району у злісному невиконанні встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, які спричинили тяжкі наслідки.

Євгеній Карпець, начальник Лубенського райвідділу поліції, зазначив:

– У ході досудового розслідування працівникам поліції вдалося встановити, що 32-річна мешканка Хорольської тергромади більше року не забезпечувала свого дворічного сина відповідними побутовими і санітарно-гігієнічними умовами. Жінка нехтувала усіма рекомендаціями по забезпеченню раціонального вигодовування та харчування дитини. Крім цього, вона систематично зловживала алкогольними напоям та не слідкувала за розвитком свого сина. У наслідок цього у дитини виявлено затримки мовленнєвого розвитку та супутні захворювання.

Слідчі поліції Хорольщини, за процесуального керівництва Хорольського відділу Лубенської окружної прокуратури, жінці повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 166 (Злісне невиконання встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Наразі рішенням Хорольського районного суду жінка позбавлена батьківських прав відносного свого сина. Дитина перебуває на лікуванні та реабілітації в спеціалізованому закладі.

У рамках відкритого кримінального провадження триває досудове розслідування. У разі доведення вини жінці загрожує до п’яти  років позбавлення волі.


Автор: Відділ комунікації поліції в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 лютого 2023, 16:49 | Хорол | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації