Вхід | Реєстрація

У Хорольській громаді повідомили підозру «чорному лісорубу», який нарубав дров на 4 мільйони гривень

У Хорольській громаді повідомили підозру «чорному лісорубу», який нарубав дров на 4 мільйони гривень

Слідчі та оперативники поліції Хорольщини, за процесуального керівництва Хорольського відділу Лубенської окружної прокуратури, задокументували факт незаконної порубки деревини на території Лубенського та Миргородського районів. Сума завданих збитків державі, за попередньою оцінкою фахівців, становить близько 4 мільйонів гривень. У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії.

Працівники відділення №2 (м. Хорол) Лубенського райвідділу поліції задокументували факт незаконної порубки деревини у лісових насадженнях на території Лубенського та Миргородського районах та встановили причетного до злочину чоловіка.

Євгеній Карпець, начальник Лубенського райвідділу поліції, зазначив: «Ще в серпні минулого року ми виявили та задокументували масову порубку деревини у лісових масивах Лубенського та Миргородського районів. Під час  проведення слідчо-оперативних заходів нам вдалося встановити особу правопорушника. Ним виявився мешканець смт. Велика Багачка, 1994 року народження. У ході досудового розслідування слідчі встановили, що фігурант незаконно вирубував дерева породи «дуб», «ясен», «клен», «тополя», «в’яз», «обліпиха», «маслина» та інші у лісових насадженнях від села Кривці, Лубенського району (Хорольська тергромада) до села Радивонівка, Миргородського району (Великобагачанська тергромада). За попередніми підрахунками фахівців, правопорушник завдав збитків державі на суму близько 4 мільйонів гривень. Наразі йому повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу».

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Хорольського відділу Лубенської окружної прокуратури, здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні, відкритому за кваліфікуючими ознаками частини 4 статті 246 (Незаконна порубка дерев у захисних лісових насадженнях, яка спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

У разі визнання вини судом чоловікові загрожує до семи років позбавленні волі.


Автор: Відділ комунікації поліції в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 квітня 2023, 10:38 | Хорол | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації