Вхід | Реєстрація

«Пташку» назвали «Кобеляки»

«Пташку» назвали «Кобеляки»

16 березня ми на редакційному сайті і в соцмережах повідомили про те, що кобелячанин Олександр Климань оголоси  про збір коштів на придбання квадрокоптера для двох своїх друзів, вихідців із Кобеляк, котрі зараз воюють у  районі Мар’їнки. Як виявилося, збирати гроші швидше, аніж розмитнювати товар.

Олександр уже відрапортував, що квадрокоптер DJI Mavic 3  виконує бойові завдання в одній із «найгарячіших» точок фронту. За словами  Климаня, потрібну для покупки суму він зібрав за десять днів. Чоловік зізнається, що навіть сам не очікував такої активності земляків. За його словами, люди почали «скидати» гроші на його картку буквально через кілька хвилин після появи оголошення в соцмережах.

Усього було зібрано грошей  —  125 тисяч 379 гривень 81 копійку.

Придбано:  Mavic 3 Fly More Combo — 98501,87,  металевий тримач для планшета — 950,  кріплення Sunnylife RC-N1 — 899, CHUWI HiPad Pro 8/128GB — 10234,  батарея для Mavic 3 — 8527,43, безлімітний Інтернет на рік для планшета — 4209 гривень. Загалом витрат: 123321,30 гривень. Залишок на рахунку = 2058,51.

Олександр дуже просив, щоб ми опублікували список людей, які «задонатили» на придбання квадрокоптера.

Він сказав:

— Помістіть, будь-ласка, весь список цих прекрасних людей. Я ж розумію, що дехто із них ділився ледве не останнім. А взагалі, перекази надходили не лише від людей, які живуть у Кобеляках чи громаді. Охоче донатили, і на дуже великі суми, земляки, які нині проживають у Данії, Італії, Чехії, Польщі.

Список прекрасних людей: Абрасім Ігор Олександрович, Бобрун Федір Борисович, Валенко Олександр Анатолійович, Вільховий Володимир Володимирович, Вовк Ніна Михайлівна, Вусань Світлана Олександрівна, Григоренко Ігор Володимирович, Гузченко Микола (Данія), Долгов Володимир Володимирович, Дудченко Дмитро Олександрович, Зацеркляний, Івченко Олексій Сергійович, Капацій Ірина Анатоліївна, Кльоз Віталій Вікторович, Клюєва Тетяна Григорівна, Коваленко Олег Володимирович, Ковтун Наталія Василівна, Коломієць Сергій Аркадійович, Коломієць Тетяна Анатоліївна, Кондратенко Ангеліна Сергіївна, Коритна Клавдія Олександрівна, Кравчук Олена Анатоліївна, Кузнєцова Ірина Володимирівна, Кузнєцова Юлія Петрівна, Кульбашний Володимир Валентинович, Курбала Ганна Сергіївна, Лимарь В’ячеслав Валерійович, Лісна Катерина Олександрівна, Логвінов Олексій Євгенович (Полтава), Масич Таїсія Олександрівна, Матюхова Тетяна Олексіївна, Мельник Андрій Іванович, Мирошнеченко Василь Іванович, Ніколаєнко Олена Миколаївна, Носко Оксана Василівна, Олег (прізвища не сказав), Олефіренко Борис Миколайович, Омеляненко Дмитро Леонідович, Онищенко Олександр Вікторович, Пищита Віталій Олегович, Постольник Олена Юріївна, Рибалко Альона Олександрівна, Рибка Оксана Василівна, Романець Алла Василівна, Романко Наталія Сергіївна, Руденко Алла Іванівна, Сінчук Ганна Іванівна, Сірий Володимир Петрович, Скакун Наталія Володимирівна, Стогній Євгенія (Італія), Сулима Аліна, Телятник Юлія Олегівна, Труш Віктор Олексійович, Туровська Ганна Миколаївна, Федоренко Андрій Олександрович, Федоренко Максим Володимирович, Чуніхіна Наталія Василівна, Шабельник Валентин Володимирович, Шлапко Ігор Володимирович (Полтава),  Щербоніс Лариса, Ярова  Вікторія Валеріївна, Гриценко Іван Миколайович.

За словами Олександра, ще кілька благодійників побажали залишатися анонімами.

Потрібна сума була акумульована на картці Климаня вже 25 березня. Квадрокоптер він купив у Польщі. А потім майже два тижні його розмитнював, надаючи документи, що він є волонтером. Адже в іншому разі довелося б платити 31 відсоток митного збору.

Та в будь-якому разі, коптер уже на лінії фронту. А назвали його — «Кобеляки». У планах у Климаня назбирати ще 1500 доларів і купити таку ж «пташку», але вже менш «нафаршировану». І теж відправити на фронт.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2023, 16:32 | Кобеляки | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації