Вхід | Реєстрація

У Кременчуцькому районі затримали чергового браконьєра

У Кременчуцькому районі затримали чергового браконьєра

Під час профілактичного рейду по Кременчуцькому водосховищу, на території Сулинської затоки, неподалік села Бугаївка, Кременчуцького району, поліцейські виявили місцевого чоловіка, який на автомобілі з причепом перевозив гумовий човен, знаряддя для риболовлі та близько 70 кг свіжовиловленої риби, здобутої незаконним шляхом. Даний факт задокументувала слідчо-оперативна група відділу №1 (м. Глобине) Кременчуцького райуправління поліції, яку викликали на місце події правоохоронці.

Дмитро Кисличенко, начальник сектору поліцейської діяльності на воді поліції Полтавщини, повідомив: 

«Під час виконання службових завдань 24-го квітня, близько 23:40, рейдовою групою виявлено автомобіль «ВАЗ 2121», під керуванням водія, 1978 року народження, який перевозив гумовий човен, забрідний костюм типу ОЗК, пристрій для тралу, свіжовиловлену рибу загальною вагою близько 70 кг різних видів, серед яких заборонена для вилову – сазан та судак. За попередньою оцінкою фахівців, завдані державі збитки становлять понад 750 тисяч гривень».

Наразі підрозділом дізнання відділу №1 Кременчуцького райуправління поліції, під процесуальним керівництвом Глобинської окружної прокуратури, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Крім цього, під час патрулювання акваторії річки Дніпро, на території Кам'янського водосховища, в районі села Самусіївка, Кременчуцького району, водні поліцейські виявили чотири  безгосподарські сітки загальною довжиною близько 400 метрів зі свіжовиловленою рибою. 

Живу рибу частково випущено до водойми, а іншу - передано до Полтавського рибоохоронного патруля, які згідно з договором передали її до рибоприймального пункту з подальшою реалізацією та перерахуванням коштів до державного бюджету України. Заборонені знаряддя лову передані для знищення, про що складено відповідний акт. 

Превентивні рейди на водоймах Полтавщини тривають.

Шановні громадяни, якщо ви стали очевидцем порушення правил рибальства та незаконної реалізації риби, не зволікайте – повідомляйте про це за номером 102.

Нагадаємо, нерестова заборона діє:

  • на Кременчуцькому водосховищі з 1 квітня по 9 червня 2023 року;
  • на Кам’янському водосховищі з 1 квітня по 9 червня 2023 року;
  • в корінних водах річок з 1 квітня по 20 травня 2023 року;
  • в придаткових водах з 1 квітня по 30 червня 2023 року.

Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 квітня 2023, 13:01 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації