Вхід | Реєстрація

Волонтери збирають кошти на дрони для армії

Волонтери збирають кошти на дрони для армії

І закликають земляків до більш активних пожертв. Адже в мережі Інтернет поширюється інформація про те, що влада Китаю планує заборонити експорт цієї продукції подвійного призначення.

Для початку, цитата із одного з популярних український інтернет-ресурсів:

— Китайська влада бажає остаточно припинити використання цивільних дронів виробництва DJI, таких як Mavic і Matrice, у військових цілях. За словами Роберта Бровді, один із офіційних дилерів повідомив про різке скорочення постачання БПЛА з Китаю. Зокрема, з 20 квітня DJI знизила ліміти для європейських постачальників удесятеро: якщо раніше одна компанія могла продати 300 літальних апаратів, то тепер — максимум 30.

«Це настільки мізерна цифра, що ми за крок від зникнення «Мавіків» як явища», — прокоментував Мадяр. Фокус не знайшов жодної офіційної інформації про можливе припинення продажів дронів DJI за межами Китаю.

Він зазначив, що всі підрозділи ЗСУ зараз використовують дрони виробництва DJI для ведення розвідки, пошуку цілей, коригування артилерії або скидання боєприпасів. Через припинення постачання українські воїни можуть залишитися без найпопулярніших комерційних БПЛА, з якими вже звикли працювати. При цьому, російські військові також активно використовують продукцію DJI у бойових діях.

І, хоча цю інформацію ще не можна називати стовідсотково достовірною, кобеляцькі волонтери закликають земляків активніше долучатися до збору коштів саме на придбання квадрокоптерів Mavic. Адже вони відмінно зарекомендували себе під час російсько-української війни, як засоби для аеророзвідки.

До редакції звернувся житель Кобеляк Олександр Климань. Кілька тижнів тому Олександр уже зібрав кошти, придбав і відправив на фронт перший квадрокоптер. Пташка, якій дали ім’я «Кобеляки», уже наводить артилерію на позиції рашистських загарбників.

Дізнавшись про можливу заборону експорту саме цих дронів, Саша вирішив оперативно купити своїм друзям на фронт ще один літальний апарат.

Олександр розповів:

— Кошти на придбання «Кобеляк» ми зібрали дуже швидко, завдячуючи як небайдужим кобелячанам, так і землякам, які нині живуть і працюють у Данії та Італії. Зараз маю сподівання на підтримку діаспори із США. Що вже можу сказати. Кобелячани знову дивують і надихають. Тільки-но я виставив пост у соцмережах про черговий збір на черговий Мавік, як люди вже задонатили 31 тисячу гривень. Так, потрібно зібрати ще тисяч 50. Але я розумію, що зберемо. А з цим — і допоможемо нашим воїнам перемогти ворога.

Номер карти Олександра Климаня, на якій будуть акумулюватися кошти для придбання квадрокоптера:

4731 2196 5064 0653

ПриватБанк

МФО банку: 305299

Рахунок отримувача: 262036400945115658

IBAN: UA693052990262036400945115658

КЛИМАНЬ ОЛЕКСАНДР ЮРІЙОВИЧ

 

Аналогічне звернення на своїй сторінці у Вайбер розмістили і волонтери із відомої усім спільноти «Кобеляки допоможуть».

ГО «Кобеляки допоможуть» оголошує збір на квадрокоптер для механізованого батальйону першої окремої танкової бригади наших земляків!!!
Для здійснення бойових завдань дуже потрібний! Збираємо на Mavik 3 Fly more combo. Орієнтовна вартість: 114000 гривень.

Разом допомагаємо і наближаємо перемогу! Карта Приват банку: 5169 3351 0107 6509.

Цим проектом опікується кобелячанин Юрій Дейнека. Він разом із своїми побратимами вже передав на фронт продукції на сотні тисяч, якщо не мільйони гривень.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2023, 10:16 | Кобеляки | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації