Вхід | Реєстрація

Поліція викрила злочинну групу, яка викрадала газовий конденсат у Полтавській за Сумській областях

Поліція викрила злочинну групу, яка викрадала газовий конденсат у Полтавській за Сумській областях

Організатор групи разом з трьома спільниками налагодив масштабну оборудку розкрадання вуглеводної сировини. За допомогою спеціального обладнання фігуранти впродовж року вчиняли крадіжки з газоконденсатних та нафтових свердловин. Після очищення сировини продавали отримане як бензин та паливо.

Діяла злочинна група, до якої входило щонайменше четверо осіб, на території Полтавської та Сумської областей. Тож оперативники Департаменту карного розшуку разом зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України із залученням колег із цих двох регіонів тривалий час документували протиправну діяльність фігурантів під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Правоохоронці встановили, що фігуранти ретельно планували свою злочинну діяльність: підшукували місця скоєння злочинів, визначали безпечні маршрути для пересування та перевезення викраденого. Зловмисники вивчали час і маршрути руху охорони об’єкта, аби безперешкодно вчиняти крадіжки та бути непоміченими.

Фігуранти ретельно маскували свою злочинну діяльність: ємності для перевезення викраденого - «єврокубки» встановлювали у сільськогосподарські вантажні авто та мікроавтобуси. Надалі після відстоювання газового конденсату, певного його очищення чи змішування зловмисники збували отримані продукти як бензин, а залишок суміші реалізовували як нафтовий продукт низької якості для певних субʼєктів господарювання. Реалізовували товар лише перевіреним постійним покупцям за ціною, яка була нижчою за ринкову.

Викриттю організованої злочинної групи сприяли працівники служби безпеки АТ «Укргазвидобування» та філії «Газопромислове управління Полтавагазвидобування». За місцем проживання учасників злочинної групи та місцях схову викраденого на території Сумської та Полтавської областей проведено 41 обшук. У результаті поліцейські вилучили 3 автомобілі, спеціальне обладнання для викрадення вуглеводної сировини, чорнові записи, схеми розташування свердловин, банківські картки, носії інформації та інші речові докази їх злочинної діяльності.

Фігурантам оголошено про підозру за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна, вчиненого в умовах воєнного стану, організованою групою). Дії зловмисників могли призвести до аварії, пожежі, значного забруднення довкілля, спричинити загибель людей чи інші тяжкі наслідки. Слідчі та оперативники Нацполіції проводять заходи для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності можливих спільників підозрюваних.

Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 червня 2023, 14:59 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації