Вхід | Реєстрація

Сергій Токарєв про розвиток штучного інтелекту: професіонали отримають новий інструмент, а не конкурента

Сергій Токарєв про розвиток штучного інтелекту: професіонали отримають новий інструмент, а не конкурента

Штучний інтелект не зможе замінити людський, а ось доповнити — так. У цьому впевнений Сергій Токарєв, співзасновник компанії Roosh та засновник технологічного університету SET University. На думку IT-підприємця, професіонали отримають новий ефективний інструмент для своєї роботи. Найголовніше — вже почати розбиратися, як з ним працювати. Про це він розповів у інтерв’ю виданню “РБК-Україна”.

Перше, що має зробити кожна людина, яка хоче застосовувати штучний інтелект в своїй роботі — це визначити задачі, для вирішення яких можна використовувати ШІ. Після цього до кожної з них необхідно вичерпно сформулювати промпт — тобто запит для штучного інтелекта. Задача має бути максимально повно сформульована.

“Якщо ви хочете отримати малюнок, припустимо, собаки, мало написати “намалюй собаку”. Адже всі параметри зображення, які ви не прописуєте, ШІ заповнює припущеннями — тож малоймовірно, що вам сподобається результат. Хочете класну ілюстрацію? Описуйте собаку зі своєї уяви максимально детально”, — зазначає бізнесмен. У такій задачі для штучного інтелекту він пропонує прописати, якої породи собака, якого розміру та кольору, і навіть у якому стилі пес намальований. Чим вичерпніше буде сформульований промпт, тим краще ШІ виконає запит.

Попри те, що штучний інтелект може намалювати все, що вам потрібно, він точно не замінить усіх художників. Сергій Токарєв вважає, що у майбутньому компанії найматимуть лише професіоналів найвищого рівня. І замість цілого штату художників залишитися лише один — він працюватиме з тими простими скетчами та ідеями, які генеруватиме ШІ.

Та використовувати штучний інтелект можна буде не лише для роботи, а й для вирішення власних побутових задач. В першу чергу, ШІ можна буде застосовувати для пошуку. Мало хто буде звертатися до пошукового сервісу, переповненого рекламою, якщо є штучний інтелект, здатний видати якісне та вичерпне рішення.

“Припустимо, я хочу купити пральну машину. Яку краще взяти? Я звертаюсь до штучного інтелекту. Спочатку він збирає інформацію з усіх сайтів оглядів на побутову техніку. Потім збирає відгуки реальних людей з усіх сайтів ритейлерів. Об’єднує ці дані — і видає мені результат: “За вашим запитом найкращою є ось ця модель пральної машини”. І повірте, цей результат буде максимально близький до реальності”, — наголошує Сергій Токарєв. І пояснює: відповідь ШІ базуватиметься на відгуках реальних користувачів, а ще в ній не буде реклами.

Штучний інтелект навіть зможе виконувати роль вашого особистого асистента. Дзвінки, листи, сповіщення — сьогодні інформації, яку необхідно обробити, стає так багато, що люди просто пропускають її. ШІ може все це впорядкувати – потрібно лише поставити йому задачу: як аналізувати пошту, які нотатки додавати до календаря.

Розвиток технологій штучного інтелекту, який ми сьогодні спостерігаємо — абсолютно унікальний період для людства, вважає Сергій Токарєв. Однак попереду ще багато процесів: від етичних до юридичних.

“Чи можна використовувати для роботи зі штучним інтелектом фотографії, які знаходяться в публічному доступі? Якщо алгоритм штучного інтелекту нашкодить людині, це буде вина автора алгоритму чи користувача? Може, самого алгоритму? Юрисдикцією якої країни ми будемо керуватися, якщо до злочину мають відношення громадяни різних країн? Таких питань — безліч”, — зазначає наостанок Сергій Токарєв.

Підприємець впевнений: аби підлаштуватися під життя зі штучним інтелектом, нам доведеться змінювати багато існуючих систем, зокрема, юридичних.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 червня 2023, 12:13 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації