Вхід | Реєстрація

Дмитро Кулеба назвав три умови для поразки росії

Дмитро Кулеба назвав три умови для поразки росії

Рейд підрозділів “Вагнера” на Москву наочно продемонстрував слабкість режиму Путіна. Надання Україні необхідної військової допомоги, посилення санкційного тиску та рішучість дій міжнародної спільноти забезпечать поразку росії в її війні проти України та демократичного світу.

Про це в понеділок, 26 червня, заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на засіданні Ради міністрів закордонних справ держав-членів ЄС.

“В суботу ввечері ми побачили не фінал, а лише перерву у черговому акті руйнування путінської вертикалі. Росія щодня слабшає. Критично важливо зараз надати Україні всю необхідну зброю, насамперед артилерійські системи, РСЗВ та снаряди й ракети до них, посилювати міжнародні санкції у сферах ядерної енергетики, цифрових технологій, продажу діамантів, морської логістики та фінансів. Маємо також завадити росії завдавати ракетних ударів по українських містах, насамперед шляхом глобальної заборони на постачання товарів подвійного призначення для російських ракетних та дронових індустрій”, – зазначив Дмитро Кулеба.

Міністр окремо закликав спільно із США максимально пришвидшити процес навчання українських пілотів та техніків і передачу Україні літаків західного зразка: “Разом усі ці кроки дозволять звільнити всі українські території”.

Дмитро кулеба також привітав рішення ЄС збільшити бюджет Європейського фонду забезпечення миру до 3,5 млрд євро, що допоможе не лише забезпечувати стабільні поставки військової техніки для України, але і розвиватиме українсько-європейський альянс оборонних індустрій. За словами Міністра, ближчим часом в Україні відбудеться спеціальний захід, який започаткує створення такої довготривалої оборонної співпраці.

Насамкінець Дмитро Кулеба розповів європейським міністрам закордонних справ історію двох українських підлітків з Бердянська Тиграна Оганнісяна та Микити Ханганова, які віддали свої життя в боротьбі проти російської окупації:

- Україна неодмінно переможе, оскільки її захищають такі Герої, як Тигран та Микита. Слава Україні!



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 червня 2023, 09:42 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації