Вхід | Реєстрація

Наскільки видатки бюджету перевищили доходи

Наскільки видатки бюджету перевищили доходи

Протягом січня-червня до загального фонду держбюджету України надійшло майже 870 мільярдів гривень, загалом до різних фондів держбюджету надійшли 1,302 трильйона. Загальна сума видатків становила 1,8 трильйона гривень. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.
«За перші шість місяців ми впоралися із завданням фінансування всіх ключових видатків бюджету. Усі податки громадян та бізнесу ми направляли на забезпечення оборони й безпеки нашої країни», — зазначив глава Кабміну.

За січень-червень до загального фонду держбюджету надійшло майже 870 мільярдів гривень: 600 мільярдів податкових надходжень та 270 мільярдів грантів від міжнародних партнерів.

Усього за підсумками перших шести місяців до різних фондів держбюджету надійшли 1 трильйон 302 мільярди гривень податків, зборів та інших платежів.
За цей же період у шість місяців видатки держбюджету склали 1,784 трильйона.

«Абсолютним пріоритетом бюджету є безпека та оборона. На це ми зараз витрачаємо близько половини всіх коштів, які маємо в бюджеті. На другому місці — соціальні програми підтримки людей», — додав Шмигаль.

Крім армії, безпеки та соціальних виплат, ключовими сферами видатків за перше півріччя залишилися медицина, освіта та підтримка регіонів.

«Залишки коштів на рахунках місцевих бюджетів та бюджетних установ склали вже 170 мільярдів гривень. Тобто, коштів на місцях достатньо, зокрема для того, аби підтримувати власні комунальні підприємства та не підвищувати зараз тарифи», — наголосив Шмигаль.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 липня 2023, 17:30 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації