Вхід | Реєстрація

У Кобеляках розподілили 20 мільйонів гривень бюджетних коштів

У Кобеляках розподілили 20 мільйонів гривень бюджетних коштів

У ході підготовки до пленарного засідання тридцять п’ятої сесії міської ради восьмого скликання відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради з питань економічної політики, власності, бюджету, тарифів та цін і з питань соціального захисту, охорони здоров’я, освіти, культури, спорту та партнерських зв’язків. Вела засідання Таміла Шевченко.

Члени комісій розглянули внесення змін до чинних програм: цивільного захисту; профілактики правопорушень; благоустрою; фінансових підтримок комунальних підприємств.

Як повідомляє пресслужба Кобеляцької міської ради, під час розгляду бюджетних питань, члени профільної комісії підтримали затвердження звіту про виконання бюджету громади за перше півріччя поточного року.

Одним із головних питань, яке розглянули на засіданні – внесення змін до показників бюджету Кобеляцької міської територіальної громади на 2023 рік. Цим проєктом рішення передбачалося розподілили додаткові кошти головним розпорядникам – виконавчому комітету міської ради, структурним підрозділам: відділу освіти, відділу культури, туризму, молоді та спорту; закладам охорони здоров’я – міській лікарні та Центру ПМСД, Центру надання соціальних послуг та на фінансування Програми цивільного захисту населення.

За інформацією начальника фінансового відділу Андрія Дацка – головними розпорядниками коштів було подано пропозицій на суму 32 239 316 грн 37 коп. Сума перевиконання за перше півріччя склала 22 067 605 грн 79 коп. До проєкту рішення фінансовим відділом було включено 22 063 950 грн 37 коп.

Всі пропозиції були детально розглянуті членами комісії, заслухані пояснення керівників відповідних структурних підрозділів ради. Більшість з яких була підтримана профільною комісією, до деяких – були внесені зміни, а саме комісія рекомендувала включити виділення коштів в сумі:

  • 42 тис. грн на встановлення камер відеоспостереження, які будуть розміщені на майданчиках для збору твердих побутових відходів та фільмуватимуть порушників правил благоустрою, які діють на території громади;
  • 300 тис. грн на реконструкцію системи киснепостачання реанімаційного відділення міської лікарні.

Окрім того, внесли деякі поправки у частині зменшення сум по відділу освіти та відділу культури, туризму, молоді та спорту.

Також надали протокольні доручення комунальному підприємству «Водоканал Плюс» щодо нанесення дорожньої розмітки та придбання й встановлення дорожніх знаків на території міста Кобеляки.

Обговорили депутати й питання виділення коштів на виготовлення проєктно-кошторисної документації на міст через річку Кобелячка, який з’єднує м. Кобеляки з автомобільною трасою державного значення Н-31. Так, як документація на споруду є дуже коштовною, а саме будівництво вартує ще більших капіталовкладень, було вирішено провести попередні переговори з обласним керівництвом, фондами щодо залучення інвестицій на реалізацію даного проєкту. Після чого повторно повернутися до розгляду даного питання.

Окрім сесійних питань, цього дня члени профільної комісії з питань економічної політики, власності, бюджету, тарифів та цін обрали заступником голови комісії – Марину Ященко.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 липня 2023, 08:19 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації