Вхід | Реєстрація

Коли закінчиться війна?

Коли закінчиться війна?

Не погрішу проти істини, якщо стверджуватиму, що відповідь на це запитання цікавить більшість українців. Думаю, не помилюся, говорячи, що кожен із вас, шановні читачі, уже чув  не один, не два і не десяток прогнозів від різного роду та виду віщунів, знахарів, мольфарів, аналітиків та інших пройдисвітів, які беруть на себе сміливість всерйоз говорити про такі речі і називати дати.

Днями мимоволі довелося стати свідком аж занадто «гарячої»  дискусії на цю тему. Одна людина, у якої, вочевидь, здають нерви і уривається терпіння, до істерики сперечалася з іншою. Перша людина називала дати  авторитетних, на її думку, людей, які їх озвучили. Друга  говорила, що точний термін закінчення цього божевілля не може назвати ніхто. Жодна людина на планеті Земля, у тому числі і той божевільний, котрий розпочав цю бійню, не може знати, коли вона закінчиться. Адже тисячоліття розвитку людською цивілізації підтверджують лише дві тези. Перша — люди нічому не навчилися протягом тисячоліть і порушували, порушують і порушуватимуть усі заповіді усіх релігійних та філософських вчень. Друга — війну легко розпочати і дуже важко закінчити.

Автор підтримує другу тезу. Тому категорично відмовляюся від будь-яких прогнозів на тему закінчення війни. Тим більше, що читачі  з хорошою пам’яттю підтвердять, що не вірив навіть в її початок.

Цікаво, що людина, яка істерично хоче почути точну дату, від війни практично не постраждала. Усі живі, будинки цілі, є робота, ніхто із родичів не воює і не піддається ризику загинути чи стати калікою. Але ж...

Грошей стало менше. Можливостей їздити по світу немає. У армію забрати можуть.

У іншої людини — теж самісіньке. Але реакція на війну зовсім інша.

Так, нам доведеться змиритися і прийняти. Прийняти той факт, що ніхто не знає, коли все це закінчиться. І намагатися жити, працювати, бути корисним навіть у таких форс-мажорних обставинах.

... Єдине, в чому автор не сумнівався і не сумнівається ні на секунду, так це в результаті війни. Переможе Україна. При підтримці союзників, звичайно. А в мордору  шансів немає.  Не було ще в історії людства випадків, коли б отаке абсолютне зло перемагало. Інакше не було б і людства.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2023, 09:34 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації