Вхід | Реєстрація

На Полтавщину надійшли субвенції на житло для ветеранів війни

На Полтавщину надійшли субвенції на житло для ветеранів війни

Заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик зауважив, що Полтавщині на поточний рік за трьома бюджетними програмами загалом затверджено 89,9 млн грн. У повному обсязі до області надійшла субвенція на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення особам із інвалідністю внаслідок війни 2 групи з числа учасників бойових дій на території інших держав. Її обсяг становить 9 мільйонів 330 тисяч гривень.

Як повідомляють у Полтавській ОВА, у вересні - жовтні 2023 року планується надходження субвенції на виплату компенсації 29 особам із інвалідністю внаслідок війни 2 групи, які захищали незалежність, суверенітет, територіальну цілісність України та 16 сім’ям учасників бойових, які брали участь в АТО/ООС з числа ВПО.

На засіданні комісії з питань розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких пільгових категорій осіб, а також членів їхніх сімей розглянуто питання перерозподілу субвенції, виділеної бюджету Лубенської територіальної громади у зв’язку зі змінами у майновому стані отримувачів компенсації.

За результатами розгляду питання, згідно з черговістю перебування на квартирному обліку ветеранів вказаної категорії, яким призначено грошову компенсацію, перерозподілена субвенція буде спрямована бюджетам Кременчуцької міської ради та Диканської громади для виплати компенсації 2 ветеранам.

Загалом у поточному році в межах доведеного фінансування грошову компенсацію за належні для отримання жилі приміщення отримають 5 людей із інвалідністю внаслідок війни з числа учасників бойових дій на території інших держав із Диканської, Лубенської, Полтавської та Кременчуцької (два мешканці) громад.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 липня 2023, 11:50 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації