Вхід | Реєстрація

Школярам придбали запорізькі автобуси

Школярам придбали запорізькі автобуси

Наприкінці травня в Полтавській обласній адміністрації відбулася щотижнева апаратна нарада. На ній директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський повідомив, що для того, аби створити нормальні умови для очного навчання школярів, потрібно додатково придбати 113 одиниць автотранспорту.

Згідно з постановою Кабміну від 28 квітня цього року №418 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів», на умовах співфінансування з місцевих бюджетів держава виділила 48,8 мільйона гривень.

Субвенція передбачає закупівлю 33 шкільних автобусів для потреб ОТГ, які гарантували співфінансування з умовою 50 на 50.

У переліку громад вказана Кобеляцька міська ОТГ, так як шкільний автобус освітян був переданий на військові потреби. Новосанжарська громада має отримати два автобуси.

24 липня комунальна установа «Центр фінансово-статистичного аналізу та матеріально-технічного забезпечення освітніх закладів Полтавської облради» завершила проведення тендера.

Відповідно до пропозицій учасників, перемогло приватне підприємство «Автомобільна компанія «Укравтоснаб» — офіційний дилер ПАТ «Українська автомобільна корпорація» («Укравто»).

«Укравтоснаб» поставить 33 автобуси зборки запорізького автомобілебудівного заводу. Із них 32 моделі А08A2B-101, вартістю 2,952 мільйона гривень кожен, та один А08B2B-30 (із сидіннями для школярів з обмеженою здатністю до пересування) за 3,198 мільйона. Загальна вартість автобусів склала 97 млн. 662 тис. гривень.

Отож, у Кобеляцькій громаді автобус отримає міський ліцей №2. У Новосанжарській ОТГ — Руденківський ліцей та Малокобелячківська ЗОШ.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації