Вхід | Реєстрація

Цього року на Полтавщині національний мультипредметний тест складали понад 10 тисяч людей

Цього року на Полтавщині національний мультипредметний тест складали понад 10 тисяч людей

6 серпня в Україні завершився розподіл бюджетних місць по вступу на перший бакалаврський рівень. Загалом по країні подали заяви 70 тисяч випускників, що на 2 тисячі більше, ніж торік. По Полтавській області теж спостерігалося збільшення кількості заяв в учасників зовнішніх вступних випробувань.

Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський на апаратній нараді.

Загалом проведення зовнішніх вступних випробувань у Полтавській області в 2023 році відбулося організовано. Всього працювали 18 тимчасових екзаменаційних центрів у 8 округах: на базі закладів вищої освіти – 6, фахової передвищої – 2, професійної (професійно-технічної) – 1, загальної середньої освіти – 9.

– За календарним планом основні сесії національного мультипредметного тесту відбувалися з 7 по 20 червня, додаткові – із 17 по 19 липня у дві зміни, – розповів Євген Кончаковський. – Усього під час 22 змін у тестуванні взяли участь понад 10,5 тисячі людей, що становить 94,4% від загальної кількості зареєстрованих учасників. Середня явка по Україні – 93%.

Зовнішнє незалежне оцінювання для вступу на другий (магістерський) рівень вищої освіти відбулося з 3 по 18 липня, проведено 18 змін основних сесій для понад 3 тисяч учасників єдиного вступного іспиту та понад 1,2 тисячі учасників єдиного фахового вступного випробування. Кількість учасників ЄВІ зросла порівняно з минулим роком майже в 2,5 разу, що спричинило збільшення кількості пунктів тестування.

Проведення вступних випробувань із дотриманням заходів безпеки стало важливим і необхідним етапом для початку вступної кампанії 2023 року.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації