Вхід | Реєстрація

Кобелячани і біличани успішно ярмаркували в Полтаві

Кобелячани і біличани успішно ярмаркували в Полтаві

29 липня в Полтаві відбувся незвичайний захід. Громадська організація «МІСТО-ХАБ» організувала і провела перший ярмарок крафтової продукції. Девізом і назвою ярмарку стали слова «Курс на Незалежність». У заході взяли участь і кілька кобеляцьких та білицьких підприємств.

Захід був проведений у рамках міжнародного проєкту грантів, який діє вже кілька років і став можливим завдяки співпраці агропромхолдингу «Астарта-Київ», Уряду Німеччини, Благодійного фонду «Повір у себе» та німецького банку розвитку DAG.

Так, Білицьку громаду на ярмарку крафтової продукції представляли фермерське господарство «Володар-С», комунальне підприємство «Білики-Агро», пекарня Вікторії Калініченко та ягідна ферма «Черемушки», Кобеляцьку — приватний підприємець Марк Рибалко та ягідна ферма «Брати Лохиновичі».

Кожен привіз і представив на ярмарку продукцію, яку вирощує або виробляє. Так, Катерина Скрильник зі своїми дітьми-помічниками продавала кілька видів сирів власного виготовлення, Ірина Бабич із «Черемушок» виставила соуси із суниці та свіжі овочі, «Білики-Агро» торгували медом та купажованим березовим соком, Калініченко — хлібо-булочними виробами.

Марк Клименко презентував ексклюзивну піцу, а «Брати Лохиновичі» — ягоду та саджанці.

Паралельно усі учасники пройшли курс навчання, де їм читали лекції по веденню бізнесу, бухгалтерському обліку та отриманню сертифікатів відповідності.

Спочатку учасники ярмарку трішки нудьгували через відсутність покупців. І навіть побоювалися, що повезуть свою продукцію додому. Та їх страхи виявилися марними. Десь після 11-ї години ранку жителі Полтави як покупці активізувалися і буквально розмели із прилавків представлену продукцію. А коровай від білицьких пекарів на благодійному аукціоні на підтримку Збройних Сил України був проданий за 3 тисячі гривень.

Організатори, окрилені успіхом, пообіцяли зробити такі ярмарки традиційними.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 серпня 2023, 15:53 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації