Вхід | Реєстрація

Поліція почала розслідування за фактом забруднення вод у Кременчуцькому районі

Поліція почала розслідування за фактом забруднення вод у Кременчуцькому районі

Під час моніторингу соціальних мереж 15 серпня працівниками Кременчуцького районного управління поліції виявлено інформацію в Facebook, в якій дописувач повідомляє про забруднення водойми в місті Глобино, що призвело до загибелі на воді птахів. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом забруднення вод.

Відділ комунікації поліції Полтавщини повідомляє, що, отримавши інформацію про забруднення водойми, на місце події одразу прибула слідчо-оперативна група поліції та представники екологічної служби. Також до обстеження долучились працівники Полтавського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, які здійснили контрольні забори води в річці.

Сергій Рекун, тимчасовий виконувач обов’язків начальника поліції Полтавщини, повідомив:

– За даним фактом слідчим підрозділом відділу №1 (Глобино) Кременчуцького районного управління поліції, під процесуальним керівництвом Глобинської окружної прокуратури, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 242 (Порушення правил охорони водних об'єктів, якщо це спричинило забруднення поверхневих чи підземних вод і водоносних горизонтів, джерел питних, лікувальних вод або зміну їхніх природних властивостей, або виснаження водних джерел і створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля) Кримінального кодексу України. Наразі причини та обставини події з'ясовує слідство.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 серпня 2023, 13:14 | Глобине | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації