Вхід | Реєстрація

Мешканця Чутівської громади судитимуть за випили дерев на півмільйона гривень

Мешканця Чутівської громади судитимуть за випили дерев на півмільйона гривень

Диканською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно 39-річного мешканця Чутівської територіальної громади за незаконну порубку дерев у захисних лісових насадженнях, що спричинило тяжкі наслідки, та збут незаконно зрубаних дерев (ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, у січні цього року в лісосмузі, неподалік с. Василівка, без спеціального дозволу (лісорубного квитка) чоловік незаконно спиляв 29 ясенів, які у подальшому реалізував місцевому жителю.

Унаслідок протиправних дій Чутівській територіальній громаді завдано шкоду на загальну суму понад 500 тис. грн, з метою відшкодування якої прокуратурою до «лісоруба» пред’явлено цивільний позов.

Під час обшуків за місцями проживання обвинуваченого та особи, яка придбала ясени, правоохоронці вилучили 2 бензопили та 18 кубометрів деревини. На речові докази накладено арешт.

Також під час досудового розслідування встановлено причетність чоловіка до іншої порубки ясенів, унаслідок якої вказаній територіальній  громаді завдано шкоду на майже 90 тис. грн. Слідчі дії у вказаному кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 246 КК України тривають.   

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 серпня 2023, 14:28 | Чутове | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації