Вхід | Реєстрація

Валентина Шпорт: «Як на мене, то наш ліцей — найкращий»

Валентина Шпорт: «Як на мене,  то наш ліцей — найкращий»

Через кілька тижнів розпочнеться новий навчальний рік. Попри війну кобеляцькі діти знову підуть до школи. Зокрема, і до Кобеляцького ліцею Полтавської обласної ради, де їх із радістю чекають.

Як відомо, практично всі навчальні заклади Кобеляцької та Білицької громад уже підготовлені до нового навчального року. В умовах війни для того, аби діти могли вчитися не лише дистанційно, школи й ліцеї мали виконати одну специфічну умову — мати відповідним чином обладнане укриття, в якому в разі потреби могли б розміститися не лише учні, а й педагоги.

Саме через відсутність укриттів у минулому році кілька навчальних закладів були змушені навчати дітей лише дистанційно.

Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради ледве не перший загальноосвітній заклад, де були виконані всі умови для того, щоб навчальний процес проходив безперервно і в очному режимі. У 2022-му році в закладі здобували освіту 150 дітей, які проживають на території  як Кобеляцької,  так і Білицької громад.

Як відомо, колишня школа-інтернат, точніше, Кобеляцький навчально-реабілітаційний центр, змінив свій статус ще в 2021 році. Тоді депутати Полтавської обласної ради на своїй сесії прийняли рішення перетворити навчально-реабілітаційний центр у ліцей.

Так що в 2023-му році Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради розпочинає вже свій третій навчальний рік.

Про історію та будні закладу розповідає його директор Валентина Шпорт:

— Якщо 2021 рік можна було назвати революційно-реорганізаційним, то минулий  рік був уже звичайним. Можна було б назвати так, якби не війна. Зважаючи на той форс-мажор, у якому опинилася вся Україна, нам довелося виконувати й не зовсім притаманні навчальним закладам функції. Зокрема, ми приймали і розміщали вимушених переселенців. Але нічого — справилися. І навчальний процес не припинявся ні на день, і людям допомогли. І навіть зараз кілька десятків переселенців у нас залишаються.

Ви знаєте, у 2021 році, коли нас реорганізували у, по своїй суті, звичайний навчальний заклад, було трішки лячно. І специфіка роботи не та, що була раніше, і були побоювання з приводу можливих проблем з фінансуванням. Але два роки роботи показали, що всі поставлені завдання виконані і наш ліцей від етапу реорганізації і становлення блискавично перейшов до етапу бурхливого розвитку. Знаєте, з етичних міркувань  я маю сказати, що наш заклад є одним із кращих в Кобеляках, але якщо зовсім щиро, то для мене він — однозначно найкращий. І думаю, не лише для мене.

Секрет успіху — в синергії зусиль

Секретом успіху в цей реорганізаційно-воєнний період Валентина  Шпорт вважає консолідацію зусиль педагогічного колективу, різний гілок обласної влади та численних спонсорів і меценатів.

Керівник говорить:

— Наш переляк перед змінами швидко минув,  і весь колектив, засукавши рукава, став до праці. Весь колектив — це не лише педагоги, а й інші працівники. Адже в нас продовжує функціонувати підсобне господарство. Є своя теплиця, є своя городина, фрукти. Ми напевне єдині в громаді надаємо повноцінне одноразове і, що найголовніше, безкоштовне харчування.

За словами директора, виконали свої зобов’язання і Полтавська обласна рада та військова адміністрація. Відомо ж, що в період реформ буває так, що влада, окрім рішень і поставлених завдань, нічого не робить. Але не у випадку із Кобеляцьким ліцеєм Полтавської обласної ради. Завдяки владі заклад має не лише повністю обладнане сховище, у якому можна проводити повноцінний навчальний процес. У ліцеї організоване підвезення дітей, є суперсучасне навчальне обладнання аж до 3D принтерів та сканерів, кабінет робототехніки, постійно працюють різноманітні гуртки, є прекрасна база для занять фізкультурою.

Добрим словом Валентина  Шпорт  згадує і земляків, які виступили спонсорами та меценатами в перехідний реорганізаційний період. Особливо вона вдячна агрофірмі «Урожай» в особі директора  Василя Гордійка та Анатолію Таранушичу, гендиректору агрофірми «Добробут».

До унікальних переваг саме Кобеляцького ліцею Полтавської обласної ради відносяться:

  • відмінна матеріально-технічна база;
  • безкоштовне харчування;
  • наявність укриття, що відповідає усім вимогам безпеки для учнів та педагогів;
  • суперсучасне цифрове обладнання;
  • пряма співпраця із Полтавською аграрною академією.

Учні Кобеляцького ліцею Полтавської обласної ради — призери всеукраїнських, обласних, районних конкурсів та предметних олімпіад, активні учасники МАН.

Усі ці переваги Валентина Шпорт пропонує оцінити як своїм майбутнім учням, так і їх батькам.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 серпня 2023, 10:13 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації