Вхід | Реєстрація

Поляки дають кошти на виготовлення проекту для школи

Поляки дають кошти на виготовлення проекту для школи

Гроші в сумі близько 75 тисяч гривень виділила польська фундація Polskie Centrum Pomocy Międzynarodowej (PCPM). Це вже не перший випадок ефективної співпраці Кобеляцької міської ради і цієї організації.

Кілька місяців тому саме цей польський центр міжнародної допомоги виділив кошти на працевлаштування кількох десятків вимушених переселенців. Люди отримували зарплату за те, що працювали над покращенням благоустрою міста Кобеляки.

Після того, як проєкт по працевлаштуванню переселенців був завершений, дружні стосунки між Кобеляцькою міською радою та польською фундацією не припинилися. Новим результатом співпраці стало виділення коштів на оплату проектної документації по утепленню фасаду та заміні вікон в будівлі міського ліцею № 2 імені Олеся Гончара. Самі документи виготовив кобелячанин Олег Лісний.

Перед тим, як провести оплату, поляки проінспектували як сам навчальний заклад, так і вивчили проектно-кошторисну документацію. Після того, як проектно-кошторисна документація виготовлена, міській владі буде легше шукати джерела співфінансування для оплати самого ремонту. Кошти можуть надати  як і з бюджетів вищого рівня, скажімо, обласного, так і міжнародні організації, які охоче виділяють гроші для фінансування подібних заходів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 серпня 2023, 16:27 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації