Вхід | Реєстрація

Андріївські артисти збирали кошти на позашляховик

Андріївські артисти збирали кошти на позашляховик

Автомобіль потрібен солдатам Збройних Сил України.

9 серпня заступниця голови Нехворощанської сільської ради Іванна Полухіна повідомила, що військовослужбовцям батальйону «Вовки Да Вінчі», у якому проходить службу житель громади Валентин Крижановський, потрібна допомога. Для виконання бойових завдань чоловікам необхідно придбати позашляховик. Із автівкою, що додасть військовослужбовцям мобільності, полегшить їм і без того важку роботу, захисники вже визначилися. Її вартість 120 000 гривень. Тож посадовець закликала земляків долучитися до збору коштів, аби придбати таке потрібне авто для військових.

Минулими вихідними артисти Андріївського будинку культури теж допомагали збирати кошти для земляка. Із нагоди православного свята Преображення Господнє, що відзначається 19 серпня, у закладі культури відбувся благодійний концерт, повідомили в прес-службі Нехворощанської громади.

Завідувачка клубу Людмила Шашкова разом із учасницями художньої самодіяльності Світланою Примасюк, Галиною Ховрат і Тетяною Штогрін безкоштовно пригощали всіх бажаючих козацьким кулішем і галушками, які господині приготували на відкритому вогні. Любителі солодощів смакували здобою від Тетяни Бугорської. Не обійшлося на заході й без запашного короваю, котрий покраяли й роздали всім гостям.

Також діяв благодійний ярмарок, де майстрині продавали обереги, браслети та іншу сувенірну продукцію, виготовлену ними власноруч. Вилучені з нього кошти долучили до загальної суми, зібраної під час благодійного концерту.

Концертна програма під назвою «З Україною в серці» включала в себе 15 пісенних, танцювальних і гумористичних номерів. Кожен із них готували аматори Андріївського будинку культури. Ведучими заходу були колоритні Солоха і Харитина, ролі яких виконали Людмила Шашкова та Ольга Підріз. Користуючись нагодою, жінки привітали з 80-річчям землячок — Валентину Кикоть, Марію Сіренко та Галину Сівченко. Зважаючи на поважний вік, ювілярки цей захід не відвідували. А от Галина Іванівна Петриченко, котра цього дня відзначала 75-річчя, була присутня на концерті. Її поздоровили квітами й оплесками.

Не оминули артисти й ще одну подію, адже в завідувачки клубом Людмили Шашкової народилася онучка Даринка.

Загалом андріївським учасникам художньої самодіяльності вдалося зібрати 4300 гривень. Цю суму передали на придбання позашляховика для воїнів 1-го окремого механізованого батальйону «Вовки Да Вінчі», у якому несе службу шедіївець Валентин Крижановський.

Бажаючі допомогти військовим можуть «донатити» на карту ПриватБанку 5168 7520 8678 7887 (Крижановський Руслан Михайлович).

До речі, у неділю, 20 серпня, Іванна Полухіна опублікувала пост у соцмережі Фейсбук, де вказала, що на авто зібрали вже майже 50 000 гривень.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 серпня 2023, 16:20 | Кобеляки | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації