Вхід | Реєстрація

Вихованці Кінологічного центру поліції Полтавщини допомогли розкрити понад 430 злочинів

Вихованці Кінологічного центру поліції Полтавщини допомогли розкрити понад 430 злочинів

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну кінологічна служба поліції Полтавщини активно брала участь у забезпеченні правопорядку в регіоні.

Кінологи разом зі своїми вихованцями залучалися до складу слідчо-оперативних груп, патрулювань, розшуку безвісти зниклих людей, затримання правопорушників, перевірки транспортних засобів, пошуку наркотиків, вибухівки та зброї, а також до проведення превентивних заходів. Про це на брифінгу в офіційному медіаціентрі Полтавщини розповів інспектор Кінологічного центру поліції Полтавщини Сергій Кузьменко. 

Поряд із чоловіками-кінологами службу несуть і 9 жінок.

«Наш підрозділ із початку року здійснив 1200 виїздів на місця скоєння злочинів. Собаки допомогли розкрити три вбивства, п’ять фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів та грабежів, близько 300 крадіжок та 120 інших злочинів. Спільно з вибухотехнічною службою оглянули 340 об’єктів. Крім того, за допомогою собак було виявлено 23 одиниці зброї, понад 2300 набоїв та 7 вибухових пристроїв», – зазначає Сергій Кузьменко.

Кінологи з собаками також брали участь у 250 заходах із протидії незаконному обігу наркотиків, за підсумками яких поліцейські вилучили близько 8 кілограмів наркотичних засобів.  

Жоден із фактів про зникнення людини не залишився без уваги фахівців центру. Собаки розшукували дітей, безвісно зниклих, тих, хто потрапив під завали під час обстрілів. Несуть службу кінологи і на блокпостах області.

«Фахівці кінологічного центру займаються й просвітницькою діяльністю. Проведення різноманітних показових заходів для популяризації роботи кінолога, професійних змагань серед поліцейських, підготовка юних кінологів тощо. Ми демонструємо рівень підготовки наших собак та певні прийоми (затримка злочинців, пошук предметів, вибірка людей)», – наголошує інспектор Кінологічного центру поліції Полтавщини Алла Черкаська.

Повномасштабне вторгнення росії на територію України внесло корективи в роботу кінологічного центру. Окрім вже звичних своїх функцій доводиться брати участь у розмінуванні деокупованих територій. Також почали влаштовувати зустрічі з дітьми-переселенцями, щоб відволікти та допомогти малечі забути негативні емоції. А ще Кінологічний центр поліції Полтавщини був тимчасовим прихистком для собак, яких на початку повномасштабного вторгнення евакуювали зі східних регіонів.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 вересня 2023, 18:16 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації