Вхід | Реєстрація

Нехворощанську громаду відвідали народні депутати

Нехворощанську громаду відвідали народні депутати

Під час зустрічі з представниками ОТГ народних обранців цікавили умови, у яких проживають внутрішньо переміщені особи.

У п’ятницю, 22 вересня, Нехворощу з робочим візитом відвідала група нардепів України на чолі з Костянтином Касаєм. Зокрема, у громаді побували співголова депутатського міжфракційного об’єднання «ВПО України» Максим Ткаченко, представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в Полтавській області Владислав Носенко, голова підкомітету з питань діяльності органів прокуратури Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності Владлен Неклюдов, нардепи Віталій Войцехівський, Павло Фролов, Олег Арсенюк і Олександр Юрченко, повідомили в пресслужбі Нехворощанської сільради.

Основний напрямок роботи народних обранців у Нехворощі стосувався в питаннях соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, їх умови перебування на території громади.

Голова Нехворощанської ОТГ Віктор Дубовик разом зі своїми заступниками і родинами переселенців зустріли нардепів біля Будинку культури.

Начальниця відділу соцзахисту населення Юлія Раджабова розповіла гостям, що зараз у громаді зареєстровані 378 внутрішньо переміщених осіб: 200 жінок, 74 чоловіки і 104 дитини. Із них, 95 осіб похилого віку і 21 особа з обмеженими фізичними можливостями. Є серед переселенців і багатодітна родина.

Очільник  Нехворощанської громади пояснив гостям, що з усіма вимушено переміщеними особами працюють представники соціальних служб, діти шкільного віку відвідують школи, дошкільнята — дитсадки. У Лівенському, на базі колишнього навчально-виховного комплексу, минулого року був облаштований тимчасовий прихисток для переселенців. Родина Пересічанських, котра мешкає в Нехворощі, тимчасово забезпечена комунальним житлом . Глава сім’ї влаштувався в комунгосп будівельником. Переселенка Марія Хоружа працює землевпорядницею в Соколовобалківському старостинському окрузі.

Також Віктор Дубович розповів народним обранцям, що зараз триває будівництво двоповерхового будинку на чотири квартири для внутрішньо переміщених осіб. Будівлю зводять за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Присутні оглянули хід будівництва.

Крім того, посадовці Нехворощанської сільської ради повідомили столичним гостям про будівництво в Нехворощі нового дитсадка, показали відреставроване приміщення амбулаторії.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 вересня 2023, 15:36 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації