Вхід | Реєстрація

Кременчуцьке водосховище «захопило» більше 800 гектарів

Кременчуцьке водосховище «захопило» більше 800 гектарів

Розмивання ґрунтів фіксують майже по всій береговій лінії Кременчуцького водосховища. Про це повідомили в Регіональному офісі водних ресурсів Полтавщини.

Протяжність берега Кременчуцького водосховища на Полтавщині становить понад 156 кілометрів. Із них 43,5 кілометра потребує захисту. Унаслідок розмиву втрачені більше 800 гектарів земельних угідь. Причиною стали вітрохвильове навантаження та різкі зміни рівнів води.

Береговий укіс Кременчуцького водосховища почав руйнуватися у 1980-х роках. На лінії берега утворилися пологі підводні мілини та круті берегові уступи.

Найбільш проблемною є ділянка між селами Мозоліївка та Пронозівка, адже в зону руйнування потрапило старе кладовище. З 2011 року для захисту узбережжя побудували 200 метрів захисної дамби, а у 2020-му — ще 300 метрів.

Для укріплення берега Кременчуцького водосховища знайшли підрядника. Його виконає державна будівельна корпорація «Укрбуд».

Фахівці Офісу водних ресурсів виконали топографо-геодезичну зйомку та винесення проєкту в натуру й передали підрядникові межові знаки.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 жовтня 2023, 16:34 | Кременчук | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації