Вхід | Реєстрація

Поліцейські Полтавщини викрили торгівця зброєю

Поліцейські Полтавщини викрили торгівця зброєю

За підозрою у причетності до підпільної торгівлі зброєю та боєприпасами затримано 24-річного мешканця Кременчуцького району. Під час санкціонованого обшуку у чоловіка вилучили цинки та пачки з набоями, гранати із запалами, вибуховий пристрій та споряджені набоями магазини до автоматичної зброї. Про це повідомив начальник обласної поліції Євген Рогачов сьогодні, 05 жовтня.

Генерал поліції зазначив, що фігуранта затримали на гарячому, після збуту гранати Ф-1 та набоїв. Викриття нелегального каналу збуту – результат спільної операції, реалізованої працівниками відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління обласної поліції та Полтавського управління Департаменту внутрішньої безпеки, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, із залученням батальйону поліції особливого призначення. 

Євген Рогачов прокоментував: 

– Чоловіка затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За місцем мешкання затриманого виявлено понад 1,5 тисячі набоїв різного калібру, близько 10 корпусів гранат та запалів до них, три споряджені набоями магазини до автомата Калашникова. Вилучені речові докази направили на судову експертизу. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 263 (Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) КК України, тривають  оперативно-слідчі заходи для встановлення інших осіб, причетних до незаконної діяльності.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 жовтня 2023, 17:07 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації