Вхід | Реєстрація

Стало відоме найпоширеніше прізвище

Стало відоме найпоширеніше прізвище

За словами експертів, прізвище Мельник займає перше місце за поширеністю на території України. Щонайменше 107 878 громадян України носять прізвище Мельник.

Найчастіше це прізвище зустрічається на Поділлі, але справжнім рекордсменом експерти вважають столицю України. За останніми даними Київської міської ради, у столиці проживає як мінімум 6 587 громадян з прізвищем Мельник.

Найбільша щільність поширення прізвище Мельник  — у Вінницькій області, а також в Мурованокуриловецькому, Калуському та Рожнятівському районах Івано-Франківської області. Більше того, прізвище Мельник згадувалося навіть у козацьких реєстрах. Для прикладу, в 1757 році нараховувалося щонайменше семеро козаків саме з таким прізвищем.

Щодо інших поширених в Україні прізвищ, то, за даними сайту «Рідні», до ТОП-3 найпоширеніших прізвищ також входять Шевченко та Коваленко. За різними даними вони майже конкурують з прізвищем Мельник. Можна назвати їх конкурентами, адже вони надзвичайно поширені.

Наступними за списком йдуть власники таких прізвищ як Бондаренко, Ткаченко, Бойко, Кравченко та Ковальчук.

А от щодо імен, то, за даними минулого року, найпопулярнішими жіночими іменами які українці обирали для своїх малюків, стали: Анна, Анастасія, Вероніка, Софія, Олександра, Марія, Вікторія, Мілана, Соломія, Варвара, Єва. Найпоширеніші  імена для хлопчиків — Артем, Дмитро, Іван, Максим, Михайло, Данило, Владислав, Олександр, Андрій.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 жовтня 2023, 21:25 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації