Вхід | Реєстрація

У 2024 році Україна витратить на оборону не менше 21% свого ВВП

У 2024 році Україна витратить на оборону не менше 21% свого ВВП

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 9 жовтня 2023 року «Про пропозиції до проєкту Закону України «Про Державний бюджету країни на 2024 рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України».

Як повідомляє АрміяInform, про це йдеться в указі, оприлюдненому на Офісі Президента України.

Так, РНБО вирішила, щоб Кабінет Міністрів України передбачив під час доопрацювання законопроєкту про держбюджет на 2024 рік загальний фінансовий ресурс на забезпечення національної безпеки і оборони України в обсязі не менше 21,6 відсотка ВВП для сектору безпеки і оборони України. При цьому для потреб сектору безпеки і оборони України уряд має передбачити фінансування в обсязі не менше 1 692 613,0 млн грн.

Також доручено забезпечити у 2024 році збільшення обсягу видатків на національну безпеку і оборону України з урахуванням воєнно-політичної обстановки та вимог бюджетного законодавства та вжити в наступному році заходів щодо забезпечення першочергового фінансування діяльності суб’єктів сектору безпеки і оборони України.

Водночас уряд має вжити в установленому порядку заходів щодо забезпечення своєчасного та у повному обсязі фінансування у 2024 році для Міністерства оборони України, інших органів сектору безпеки і оборони України на виплату грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу, поліцейських.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 жовтня 2023, 10:23 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації