Вхід | Реєстрація

Що потрібно знати про самбуку

Що потрібно знати про самбуку

Самбука з’явилась ще в період Середньовіччя, тоді її завозили з Далекого Сходу і виготовляли на основі бузини. Саме так перекладається знайома назва, хоча рецепт з того часу значно змінився і тепер включає аніс та інші добавки. Пряний аромат, насичений смак і чітко вивірена міцність знайшли багато прихильників по всьому світу, тому цей алкогольний напій зараз вважається класичним.

Основна інформація про самбуку

Вважають, що сучасний рецепт самбуки був винайдений в результаті невдалого експерименту італійця Луіджі Манці, який займався алхімічними дослідженнями. проте вагомих доказів на користь цього твердження немає, історія залишається поширеним міфом. Зараз вибір не обмежується одним смаком, самбука може мати фруктові, квіткові та пряні ноти. Буде цікаво знати:

  1. Міцність напою переважно складає 38-42%, хоча зустрічаються і більш міцні варіанти.
  2. В склад обов'язково входить звичайний аніс і зіркоподібний, який ще називають бадьяном. Решта компонентів можуть варіюватись, часто зустрічаються витяжки з бузини, трав та коренів.
  3. Запечатану пляшку можна зберігати до 5 років, детальніше вказано на упаковці. У виробників різняться терміни, адже використовують різні складові. Відкриті напої рекомендують вжити за 4 місяці.
  4. Анісовка, як ще називають цей напій, має нижчу калорійність, ніж решта лікерів. Вона становить всього 240 ккал, що майже вдвічі менше.
  5. Смак самбуки має виразні ноти анісу, які лише доповнюються іншими прянощями. Навіть не відчувається алкогольна складова, хоч вміст досить високий.
  6. Оригінальну продукцію всіх брендів розливають тільки у прозорі пляшки, все інше виявиться фальсифікатом.
  7. При розборі корисних речовин з макроелементів в напої знайдуться лише вуглеводи.

Перша крупна компанія по виробництву самбуки була заснована в 1945 році, майже півтора століття вона вважалась домашнім спиртним. Анджело Молінарі придумав унікальний рецепт, де були змішані спирти, місцеві вина і різноманітні прянощі. Цей бренд існує досі і користується попитом в всьому світі. Спробувати відомий напій можна за допомогою маркету алкогольних штук.

Як виготовляють самбуку

Кожен виробник додає до рецепту щось особливе, тому технології можуть незначно відрізнятись. Точний склад і рецептуру тримають у строгому секреті, проте основні етапи загальновідомі:

  1. Трави настоюють на спиртовій основі, витяжки зарання купують у перевірених постачальників.
  2. Концентровану суміш тричі дистилюють, щоб позбавитись найменших домішків.
  3. Додають фільтровану та покращену воду для отримання необхідної міцності.
  4. Додають цукровий сироп, витяжки та розчинні інгредієнти.
  5. Суміш залишають у чанах на декілька тижнів, захистивши від сонячних променів.
  6. Настійку ретельно фільтрують, інколи декілька разів.

Деколи її називають анісовою горілкою або просто анісовкою, проте за характеристиками це справжній лікер, з насиченим, яскравим смаком.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 жовтня 2023, 10:12 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації