Вхід | Реєстрація

Поштарка вкрала гроші й ковбасу

Поштарка вкрала гроші й ковбасу

На Волині судили екс-начальницю відділення «Укрпошти» за привласнення грошей та товарів на загальну суму понад 190 тисяч гривень. Жінка частково визнала провину і пояснила свій вчинок «складними сімейними обставинами», оскільки в неї захворів син і померла мати. За привласнення майна їй присудили рік тюрми, а також зобов’язали повернути пошті вкрадені кошти.

Як ідеться у вироку суду, на посаду виконувачки обов’язків начальниці відділення «Укрпошти» в селі Жидичин Наталію Д. призначили восени 2018 року.

«Після проведення касових операцій по оприбуткуванню надходжень та видатків, фактично оприбуткувавши на 31 січня 2019 року грошові кошти шляхом систематичного вилучення готівки з каси відділення в селі Жидичин для власних потреб заволоділа грошовими коштами Волинської дирекції АТ «Укрпошта» в сумі 183 296 гривень», — йдеться у вироку.

Також привласнила сосиски та ковбасу на 7 тисяч гривень. Обвинувачена свою провину визнала лише частково: зокрема, визнала, що взяла із каси сумарно 40 тисяч гривень. Також визнала розтрату ковбаси та сосисок. Свою поведінку вона пояснила тим, що в той період у неї були складні сімейні обставини, зокрема, захворів син і померла мати.

Водночас вона заявила, що недостача в касі була ще до того, як вона почала працювати начальницею відділення. Але суд цю версію відкинув, бо вона не підтверджувалась жодними доказами.

Суддя Вікторія Корецька визнала її винною у порушенні частини 1 статті 191 ККУ (привласнення майна) і призначила рік ув’язнення.

За проведення експертиз жінка повинна заплатити 49 тисяч гривень, повернути ще 154 тисяч гривень. Відомо, що станом на момент розгляду справи в суді жінка частково погасила нестачу в касі, повернувши пошті понад 33 тисячі.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 жовтня 2023, 20:37 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації